Hero background

Hero background

Verenigde Staten

Verenigde Staten

Veel Amerikanen gaan op reis in hun eigen land. Begrijpelijk, want met bijna 10 miljoen km2 aan land en 50 verenigde staten is er genoeg te ontdekken. De diversiteit is enorm. Van booming steden zoals New York en Miami, tot aan prachtige witte zandstranden, diepe canyons, wildlife en prachtige meren. Naast deze diversiteit aan bezienswaardigheden is er ook een enorme diversiteit in de Amerikaanse cultuur. Dat maakt dit land waar alles groot, groter en grootst is extra bijzonder. Elke staat biedt iets unieks, maar Californië, Florida, New York, Arizona, Utah, Washington en Texas zijn het populairst. Onze bloggers reizen ook keer op keer terug naar de Verenigde Staten.

Handig om te weten

Kies een bestemming

Onze reisroutes door de USA

Amerika is een masterlijk land voor een roadtrip. Dit kan met de camper of een huurauto. Beide opties hebben hun charmes. Wij maakten meerdere roadtrips door dit land en hier zijn de complete reisroutes!

Alle reisblogs en tips

De Verenigde Staten van Amerika

Amerika is een land dat iedereen wel op zijn of haar bucketlist heeft staan. Of het nu is voor een gave citytrip, om te zien waar de grootste sterren ter wereld vandaan komen, of om te genieten van de overweldigende natuur: Amerika heeft het allemaal.

Beste reistijd

Omdat de USA zo’n groot land is, is de beste reistijd afhankelijk van het gebied dat je wilt bezoeken en de activiteiten die op de planning staan. Als je wilt gaan skiën, dan bezoek je Amerika natuurlijk in de wintermaanden. De winter loopt vanaf december tot aan februari, maar in sommige staten valt ook sneeuw in andere maanden. De wintertijd is ook een hele leuke periode voor een citytrip naar New York! Tijdens de zomermaanden, van juni t/m augustus, kan het in sommige staten erg warm zijn. Daarnaast stijgen ook de prijzen in de zomer omdat dan de meeste toeristen afreizen naar Amerika.  Check van te voren de beste reistijd voor het betreffende gebied is het advies.

Bekijk voor vertrek en voor het boeken van je reis altijd het actuele reisadvies.

Hoe kun je het beste reizen?

Zelf geven wij 100% de voorkeur aan zelfstandig reizen met een eigen huurauto of camper! Dat geeft je zoveel vrijheid. Met een eigen huurauto onder je kont ben je flexibel en kom je overal. Je overnacht in hotels of leuke B&B’s, of misschien wel avontuurlijker met een tentje op de camping. Huur je een camper? Dan ben je aangewezen op de beschikbare plekken op de campings. Sfeervol is het zeker en eens een hele andere manier van reizen.

Buurlanden

De VS, begrensd door Canada in het noorden en Mexico in het zuiden, vormen het grootste deel van de centrale gordel van Noord-Amerika.