Vervoer van Jakarta naar Bandung
van Jakarta naar Bandung

Bandung is vaak de volgende stad die je bezoekt na je bezoek aan Jakarta. Je kunt op verschillende manieren van Jakarta naar Bandung reizen. Ik leg je de mogelijkheden graag uit.

Bekijk hier mijn complete reisroutes door Indonesië:

Route: Java, Sumatra en Bali
Route Java, Bali en Lombok
Route door Bali
Eilandhop-route door Bali en Lombok

Van Jakarta naar Bandung met de trein

De trein is voor veel backpackers de fijnste manier om te reizen. De treinreis van Jakarta naar Bandung is ook nog eens super mooi! De treinen op Java zijn schoon, rijden vaak op tijd en het is een snelle manier om van stad naar stad te reizen. De trein naar Bandung neem je vanaf treinstation Gambir in Jakarta*. Deze reis duurt zo’n 3 tot 3,5 uur en kost je maximaal €10,-. Er rijden dagelijks zo’n 8 treinen, met vertrektijden tussen 05.00u en 20.00u. Treintickets kun je tot zes maanden van te voren boeken via deze website. Vanaf het station van Bandung neem je de fietstaxi (becak) of normale taxi naar je hotel. De meterstand van de taxi begint op 7.000 of 8.000 IND (€0,50) afhankelijk van de maatschappij en tijdstip.

* Uiteraard kun je ook de trein van Bandung naar Jakarta nemen.

Lees hier mijn blog wat doen in Bandung

De minibus van Jakarta naar Bandung

Een andere optie is om met de minibus naar Bandung te gaan. Omdat Jakarta een gigantische stad is, met veel verkeer, raad ik het je eigenlijk af om met de minibus te gaan. Vaak halen ze andere passagiers op en zo ben je meer reistijd kwijt dan nodig. Als je toch met de minibus wil gaan, kijk dan eens op Day Trans. Ze hebben verschillende opstapplaatsen in Jakarta. De minibus rijdt uiteraard ook van Bandung naar Jakarta. Een ticket kost ongeveer €8.

Vragen?

evy-reisjevrij-reisblog

Over de auteur

client-photo-1
Evy van Kan
In India heb ik de eerste keer de ultieme vrijheid van backpacken mogen ervaren! Sindsdien wil ik niet meer anders. Voor elke reis kies ik mijn eigen bestemmingen, route en hotels. Deze tips deel ik graag met jou, hier op Reisjevrij.nl. Have fun!

Reacties en vragen

Jan Stolk
15 april 2019
Ik wil via de aangegeven website, te weten https://en.tiket.com/kereta-api, tickets boeken voor de reis van Jakarta naar Bandung wel met vertrekdatum 27 juli a.s. Nu lijkt het via de site te kunnen t/m zaterdag 14 juli a.s. en daarna nog niet. Is dit een fout of worden er op een later moment nog nieuwe data aan toegevoegd?
Evy van Kan
20 april 2019
Volgens mij kun je maar een aantal weken van te voren boeken. Je zou het anders over een paar weken nog eens kunnen proberen. Een andere mogelijkheid is dat er dan minder treinen rijden? Groetjes, Evy
G. Van der Hoevn
16 september 2019
Hoe heet de luxe trein die door de bergen van Jakarta naar Bandung gaat?
J. Stolk
17 september 2019
Beste ?, ik moet je eerlijk bekennen dat ik dat niet eens weet. Heb de treinticket besteld en naar het station gegaan. Heb niet op namen gelet, sorry!

Stel hier je vraag of geef een reactie.