Vervoer van Jakarta naar Bandung

Van Jakarta naar Bandung

Bandung is vaak de volgende stad die je bezoekt na je bezoek aan Jakarta. Je kunt op verschillende manieren van Jakarta naar Bandung reizen. Ik leg je de mogelijkheden graag uit.

Bekijk hier mijn complete reisroutes door Indonesië:

Route: Java, Sumatra en Bali
Route Java, Bali en Lombok
Route door Bali
Eilandhop-route door Bali en Lombok

Van Jakarta naar Bandung met de trein

De trein is voor veel backpackers de fijnste manier om te reizen. De treinreis van Jakarta naar Bandung is ook nog eens super mooi! De treinen op Java zijn schoon, rijden vaak op tijd en het is een snelle manier om van stad naar stad te reizen. De trein naar Bandung neem je vanaf treinstation Gambir in Jakarta*. Deze reis duurt zo’n 3 tot 3,5 uur en kost je maximaal €10,-. Er rijden dagelijks zo’n 8 treinen, met vertrektijden tussen 05.00u en 20.00u. Treintickets kun je tot zes maanden van te voren boeken via deze website. Vanaf het station van Bandung neem je de fietstaxi (becak) of normale taxi naar je hotel. De meterstand van de taxi begint op 7.000 of 8.000 IND (€0,50) afhankelijk van de maatschappij en tijdstip.

* Uiteraard kun je ook de trein van Bandung naar Jakarta nemen.

Lees hier mijn blog wat doen in Bandung

De minibus van Jakarta naar Bandung

Een andere optie is om met de minibus naar Bandung te gaan. Omdat Jakarta een gigantische stad is, met veel verkeer, raad ik het je eigenlijk af om met de minibus te gaan. Vaak halen ze andere passagiers op en zo ben je meer reistijd kwijt dan nodig. Als je toch met de minibus wil gaan, kijk dan eens op Day Trans. Ze hebben verschillende opstapplaatsen in Jakarta. De minibus rijdt uiteraard ook van Bandung naar Jakarta. Een ticket kost ongeveer €8.

Vragen? Stel ze hieronder!

Have fun en reis je vrij ,
Evy

Hey lezer of reiziger! Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Ik doe mijn best om alle reistips up to date te houden en jij kan daarbij helpen. Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

reisblogger evy van kan

Evy van Kan

In India heb ik de eerste keer de ultieme vrijheid van backpacken mogen ervaren! Sindsdien wil ik niet meer anders. Voor elke reis kies ik mijn eigen bestemmingen, route en hotels. Deze tips deel ik graag met jou, hier op Reisjevrij.nl. Have fun!

Meer over Evy van Kan

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!
 • Ik wil via de aangegeven website, te weten https://en.tiket.com/kereta-api, tickets boeken voor de reis van Jakarta naar Bandung wel met vertrekdatum 27 juli a.s. Nu lijkt het via de site te kunnen t/m zaterdag 14 juli a.s. en daarna nog niet. Is dit een fout of worden er op een later moment nog nieuwe data aan toegevoegd?

  Jan Stolk

  Beantwoorden
  • Volgens mij kun je maar een aantal weken van te voren boeken. Je zou het anders over een paar weken nog eens kunnen proberen. Een andere mogelijkheid is dat er dan minder treinen rijden?
   Groetjes,
   Evy

   Evy van Kan

   Beantwoorden
   • Hoi Evy, Moet je van te voren boeken, of kan je ook op de dag zelf een treinkaartje kopen? En hoe lang is de reis van Bandung naar Pangandaran? Dank je wel voor al je waardevolle info!

    Evelijn

    Beantwoorden
    • Hi! Je kunt het ook op de dag zelf kopen. Er gaan meestal meerdere treinen per dag. De reis van Bandung naar Pangandaran leg je het beste af met de budiman bus of met een mini shuttle service. Het is een lange rit van 7u.

     Evy van Kan

     Beantwoorden
 • Hoe heet de luxe trein die door de bergen van Jakarta naar Bandung gaat?

  G. Van der Hoevn

  Beantwoorden
 • Beste ?, ik moet je eerlijk bekennen dat ik dat niet eens weet.
  Heb de treinticket besteld en naar het station gegaan.
  Heb niet op namen gelet, sorry!

  J. Stolk

  Beantwoorden
 • Hallo, vraagje, weet je ook of de treinen in de nacht rijden of vanaf welke tijd in de ochtend ze rijden.

  Maria

  Beantwoorden
  • Hi Maria,

   Het stuk is eigenlijk te kort om in de nacht te rijden (3 uurtjes reistijd). Er rijden dagelijks zo’n 8 treinen, met vertrektijden tussen 04.55u en 20.00u (maar kan verschillen per dag).
   Groetjes,
   Evy

   Evy van Kan

   Beantwoorden
 • Hoi Evy,
  Wij landen op Soekarno-Hatta.
  Nu vroeg ik me af hoe we het makkelijkste op station Gambir komen om dan direct door te gaan naar Bandung.
  Misschien is dit geen goede optie en hoor ik graag of je misschien een andere optie voortselt.

  Groetjes Sanne

  Sanne

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *