Hero background

Hero background

Vietnam

Vietnam

Reizen naar Vietnam heeft lang op mijn bucketlist gestaan, omdat ik zelf ook half Vietnamees ben. Het land van de bekende Vietnamese loempia’s is prachtig en uniek. Struin door de drukke straten van Hanoi, kom tot rust op een boot varend door Ha Long Bay en reis verder zuidwaarts om historische steden, mooie kusten en gezellige plekken te ontdekken. Een bezoek aan Vietnam voelt als een reis die je nog nooit eerder hebt gemaakt. Het beste is om niets te verwachten en te genieten van het avontuur, sereniteit en rust die je zal ervaren tijdens je vakantie.

Handig om te weten

Onze reisroute

Vietnam is een geweldig land om zelfstandig rond te reizen en is geliefd bij gezinnen, luxe reizigers en natuurlijk backpackers. Een reisroute van noord naar zuid, of andersom, is logisch.

Vietnam reisblogs en tips

Reizen naar Vietnam

Vietnam is een heerlijk veelzijdig vakantieland en heeft je veel te bieden. Het is een ideaal en goedkoop land voor backpackers. Met zoveel mooie bestemmingen is het soms moeilijk om de beste route te kiezen, maar dat je van noord naar zuid, of andersom, reist is logisch gezien de vorm van dit land. Vietnam is ontzettend divers omdat het zo langgerekt is. Hierdoor is er ontzettend veel variatie in de natuur en bezienswaardigheden. Daarnaast kun je op elke hoek van de straat heerlijk eten. Het beste neem je zo’n 3 tot 4 weken vakantie om Vietnam te ontdekken.

Beste reistijd

Omdat Vietnam zo’n langgerekt land is, is het soms moeilijk te bepalen wanneer nu de juiste reistijd is. Vietnam heeft verschillende regenseizoenen en welke maand je ook gaat, als je van noord naar zuid reist, heb je bijna altijd wel een keer slecht weer. Vietnam is onder te verdelen in drie klimaatzones noord, midden en zuid en elk gebied heeft zijn eigen klimaat. 

Het noorden bezoek je het beste tussen oktober en februari. Het regent dan het minst. Het midden, of centraal Vietnam, is het beste te bereizen tussen februari en juli. Je ontwijkt dat de natte maanden. Het zuiden bezoek je weer het best vanaf december t/m april.

Bekijk voor het boeken en vertrek ook het actuele reisadvies!

Hoe kun je het beste reizen?

Wij hebben veel gereisd met het openbaar vervoer (bus en trein), privé taxi’s en toeristenbusjes. Het is erg afhankelijk van je bestemming wat de beste optie is, maar reizen met de ‘sleeper trein’ is zeker een ervaring. Daarnaast staat Vietnam ook bekend om de Easy Riders. Hierbij stap je achterop de motor (ja met bagage en al) om zo van A naar B te reizen én veel te zien. Natuurlijk kun je ook een binnenlandse vlucht nemen om lange afstanden te overbruggen.

Interessante buurlanden

Vietnam grenst aan China, Laos en Cambodja. Voornamelijk de buurlanden Laos en Cambodja worden vaak gecombineerd met Vietnam als je voor langere tijd gaat reizen door Azië. Vanuit Ho Chi Minh stad kun je bijvoorbeeld de bus nemen naar Phnom Penh, de hoofdstad van Cambodja. Lees je van te voren wel in wat je nodig hebt om het land in te komen.