Mijn vijf favoriete steden en dorpjes in India
Jaisalmer fort India

5x Favoriete steden in India

Inmiddels mag ik 23 Indiase steden en dorpjes van mijn lijstje afvinken. √ Check! Hoewel elke plek uniek is en je iets anders te bieden heeft, zijn er een aantal steden waar ik nog steeds dagelijks aan terugdenk. Natuurlijk is dit Bangalore, de stad waar ik drie maanden “gewoond” heb tijdens mijn buitenlandstage. Maar voor een rondreis is Bangalore niet echt the place to be. Mijn vijf favoriete Indiase steden zijn mooi, bijzonder, relaxed, authentiek en gezellig. Ah, heimwee! Hier komen ze:

5. Jaipur

Deze roze gezellige stad staat in mijn top 5 omdat hier lekker veel te zien en te doen is. Ik heb hier genoten! Veel bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar, waardoor je al lopend kennismaakt met de stad. De sfeer is gemoedelijk, de guest houses zijn onwijs gezellig en het Amber fort is prachtig!

Jaipur bezienswaardigheden
Amber fort Jaipur

wat doen in Jaipur India

4. Munnar

In dit bergdorpje is weinig te beleven, maar de omgeving is zó mooi! De fel groene theeplantages, de heerlijke frisse lucht en vriendelijke bevolking zal ik niet snel vergeten. Je kunt hier heerlijk wandelen en hele mooie foto’s maken ;). Ook de busreis naar Munnar is – minder voor diegene die snel wagenziek zijn – prachtig.

rondreis zuid india Munnar
Mooi toch?

Munnar india Theeplantages

3. Jaisalmer

Camel safari, geen bombarie. Slapen in de woestijn onder de sterrenhemel, het is een unieke ervaring. Niet zo comfy, maar speciaal genoeg om in mijn top 3 van favoriete Indiase bestemmingen te belanden. Jaisalmer is een hele mooie woestijnstad. De oude stad is een wirwar van steegjes, waar allemaal winkeltjes en restaurantjes verstopt zijn. Vanuit de stad kun je diverse kamelen-trektochten maken door de Tharwoestijn. Iets wat je zeker eens moet doen!

Straatjes van Jaisalmer
Straatjes van Jaisalmer
Kamelen-safari bij Jaisalmer
Kamelen-safari bij Jaisalmer
Not so charming... slapen onder de sterrenhemel
Not so charming… slapen onder de sterrenhemel

2. Palolem (Beach)

Hoe kan het ook anders? Palolem beach is volgens velen het mooiste strand van India. Je kan hier helemaal tot rust komen en even ontsnappen aan de Indiase chaos en drukte. De beach huts zijn super leuk om in te slapen, het eten is hier heerlijk (goedkoop) en de omgeving fantastisch. ’s Ochtends kun je ontbijten op het strand en ’s middags en ’s avonds eigenlijk ook! Na negen dagen lang luieren, zwemmen en kanoën, heb ik toch maar mijn backpack ingepakt om verder te reizen.

Beach huts Palolem Goa India

Goa - Palolem beach

1. Varanasi

Stipt op één staat de stad Varanasi. Het is moeilijk te verwoorden, maar deze stad is zo bijzonder en spiritueel. Er hangt een hele rustgevende en vredige sfeer. De hele dag door zijn er ceremonies en bijzondere rituelen te zien. Je ziet mensen baden in de heilige Ganges rivier en 100 meter verder op doet iemand de afwas in dit zelfde water. Varanasi is een fijne plek om een aantal dagen te blijven. Lees hier wat je er kan zien en doen.

Burning ghat in Varanasi
Burning ghat in Varanasi
Ganges rivier in Varanasi
Ganges rivier in Varanasi

Wat is jouw favoriete stad in India? Ik ben benieuwd!

evy-reisjevrij-reisblog

Over de auteur

client-photo-1
Evy van Kan
In India heb ik de eerste keer de ultieme vrijheid van backpacken mogen ervaren! Sindsdien wil ik niet meer anders. Voor elke reis kies ik mijn eigen bestemmingen, route en hotels. Deze tips deel ik graag met jou, hier op Reisjevrij.nl. Have fun!

Reacties en vragen

28 juni 2018
Leuke blog en hier ook een mega India fan. Alleen vond je dat er in Munnar weinig te beleven was? Dat heb ik echt totaal anders ervaren. Ik vond het een super bruisend plaatsje met een leuk en druk centrum, een behoorlijke grote markt en veel restaurants. Wij zaten de eerste dag/nacht ver buiten het centrum, daar was idd niets te beleven en zijn snel verkast. Maar echt, het is zekers de moeite waard om te verblijven. En ja, wat is de natuur er mooi he?
Evy van Kan
28 juni 2018
He Daphne, Ja ik vond Munnar ook heel mooi, maar toen ik er was 2010 was er bijna geen centrum. Lekker authentiek nog haha. Wellicht hebben de toeristen Munnar ook ontdekt en is het centrum van Munnar gegroeid. Wanneer was jij er? Groetjes, Evy
3 juli 2018
Ja echt een hele leuke plek en het was er nu echt heel gezellig en druk en levendig. Veel restaurantjes en leuke locale plekken. Ik ben er in februari/maart 2018 geweest, dus echt nog maar pas. Kus Daphne

Stel hier je vraag of geef een reactie.