Mijn vijf favoriete steden en dorpjes in India

5x Favoriete steden in India

Inmiddels mag ik 23 Indiase steden en dorpjes van mijn lijstje afvinken. √ Check! Hoewel elke plek uniek is en je iets anders te bieden heeft, zijn er een aantal steden waar ik nog steeds dagelijks aan terugdenk. Natuurlijk is dit Bangalore, de stad waar ik drie maanden “gewoond” heb tijdens mijn buitenlandstage. Maar voor een rondreis is Bangalore niet echt the place to be. Mijn vijf favoriete Indiase steden zijn mooi, bijzonder, relaxed, authentiek en gezellig. Ah, heimwee! Hier komen ze:

5. Jaipur

Deze roze gezellige stad staat in mijn top 5 omdat hier lekker veel te zien en te doen is. Ik heb hier genoten! Veel bezienswaardigheden liggen op loopafstand van elkaar, waardoor je al lopend kennismaakt met de stad. De sfeer is gemoedelijk, de guest houses zijn onwijs gezellig en het Amber fort is prachtig!

Jaipur bezienswaardigheden
Amber fort Jaipur
wat doen in Jaipur India

4. Munnar

In dit bergdorpje is weinig te beleven, maar de omgeving is zó mooi! De fel groene theeplantages, de heerlijke frisse lucht en vriendelijke bevolking zal ik niet snel vergeten. Je kunt hier heerlijk wandelen en hele mooie foto’s maken ;). Ook de busreis naar Munnar is – minder voor diegene die snel wagenziek zijn – prachtig.

rondreis zuid india Munnar
Mooi toch?
Munnar india Theeplantages

3. Jaisalmer

Camel safari, geen bombarie. Slapen in de woestijn onder de sterrenhemel, het is een unieke ervaring. Niet zo comfy, maar speciaal genoeg om in mijn top 3 van favoriete Indiase bestemmingen te belanden. Jaisalmer is een hele mooie woestijnstad. De oude stad is een wirwar van steegjes, waar allemaal winkeltjes en restaurantjes verstopt zijn. Vanuit de stad kun je diverse kamelen-trektochten maken door de Tharwoestijn. Iets wat je zeker eens moet doen!

Straatjes van Jaisalmer
Straatjes van Jaisalmer
Kamelen-safari bij Jaisalmer
Kamelen-safari bij Jaisalmer
Not so charming... slapen onder de sterrenhemel
Not so charming… slapen onder de sterrenhemel

2. Palolem (Beach)

Hoe kan het ook anders? Palolem beach is volgens velen het mooiste strand van India. Je kan hier helemaal tot rust komen en even ontsnappen aan de Indiase chaos en drukte. De beach huts zijn super leuk om in te slapen, het eten is hier heerlijk (goedkoop) en de omgeving fantastisch. ’s Ochtends kun je ontbijten op het strand en ’s middags en ’s avonds eigenlijk ook! Na negen dagen lang luieren, zwemmen en kanoën, heb ik toch maar mijn backpack ingepakt om verder te reizen.

Beach huts Palolem Goa India
Goa - Palolem beach

1. Varanasi

Stipt op één staat de stad Varanasi. Het is moeilijk te verwoorden, maar deze stad is zo bijzonder en spiritueel. Er hangt een hele rustgevende en vredige sfeer. De hele dag door zijn er ceremonies en bijzondere rituelen te zien. Je ziet mensen baden in de heilige Ganges rivier en 100 meter verder op doet iemand de afwas in dit zelfde water. Varanasi is een fijne plek om een aantal dagen te blijven. Lees hier wat je er kan zien en doen.

Burning ghat in Varanasi
Burning ghat in Varanasi
Ganges rivier in Varanasi
Ganges rivier in Varanasi

Wat is jouw favoriete stad in India? Ik ben benieuwd!

Have fun en reis je vrij ,
Evy

Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

reisblogger evy van kan

Evy van Kan

In India heb ik de eerste keer de ultieme vrijheid van backpacken mogen ervaren! Sindsdien wil ik niet meer anders. Voor elke reis kies ik mijn eigen bestemmingen, route en hotels. Deze tips deel ik graag met jou, hier op Reisjevrij.nl. Have fun!

Meer over Evy van Kan

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!
 • Leuke blog en hier ook een mega India fan.
  Alleen vond je dat er in Munnar weinig te beleven was?
  Dat heb ik echt totaal anders ervaren. Ik vond het een super bruisend plaatsje met een leuk en druk centrum, een behoorlijke grote markt en veel restaurants. Wij zaten de eerste dag/nacht ver buiten het centrum, daar was idd niets te beleven en zijn snel verkast. Maar echt, het is zekers de moeite waard om te verblijven. En ja, wat is de natuur er mooi he?

  Daphne Lange | food & flip flops

  Beantwoorden
  • He Daphne,
   Ja ik vond Munnar ook heel mooi, maar toen ik er was 2010 was er bijna geen centrum. Lekker authentiek nog haha.
   Wellicht hebben de toeristen Munnar ook ontdekt en is het centrum van Munnar gegroeid. Wanneer was jij er?

   Groetjes,
   Evy

   Evy van Kan

   Beantwoorden
 • Ja echt een hele leuke plek en het was er nu echt heel gezellig en druk en levendig. Veel restaurantjes en leuke locale plekken. Ik ben er in februari/maart 2018 geweest, dus echt nog maar pas. Kus Daphne

  Daphne | food & flip flops

  Beantwoorden
 • Hoi Eva wij gaan in maart voor 10 dagen naar een bruiloft in Bangelore. Heb je nog tips die de moeite zijn om te bezichtigen hier?

  Thess

  Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *