Vijf tips om geld te (be)sparen voor je reis

Vijf tips om geld te (be)sparen voor je reis

Als je minimaal één keer per jaar een mooie reis wil maken, dan zal je hier toch voor moeten sparen. Zeker als je niet voor €7 in een hostel wil slapen met bed bugs en voor €1 kipsaté wil eten waarvan je niet zeker weet of het wel kip is. Voor een reis van drie weken naar Azië heb je minimaal €1500 nodig, maar voor diegene die het iets luxer wil aanpakken is €2500 een beter budget. Gelukkig zijn er manieren om slim om te gaan met je geld, zodat je dit geld voor je reis kan gebruiken… En ja, daar hoort sparen nog altijd bij. Hierbij vijf tips om te (be)sparen voor je volgende reis.

1. Open een speciale spaarrekening

Open een aparte spaarrekening, uiteraard eentje met een hoge rente. Het openen van de spaarrekening kost je meestal niets. Door het geld voor je reis apart te sparen – en hier in de tussentijd ook niet aan te komen – weet je precies hoeveel centen je nog bij elkaar moet sprokkelen. Probeer elke maand een vast bedrag op je spaarrekening voor je reis te reserveren. Zo weet je zeker dat je daadwerkelijk spaart. Stel hiervoor een automatische overschrijving in vanaf je betaalrekening.

2. Inkomsten en uitgaven op een rij om geld te sparen

Houd wekelijks of maandelijks je inkomsten en uitgaven bij. Je weet dan precies wat er binnenkomt en uitgaat. En hoeveel je over hebt. Zet dit bedrag op je spaarrekening, want dat levert je nog altijd meer op dan als je het op een betaalrekening laat staan. Want elke euro telt, zeker in Azië! Door bij te houden wat je uitgeeft, word je ook een stuk bewuster van je koopgedrag.

3. Jaarlijks vergelijken

Hoeveel abonnementen, verzekeringen etc. heb je? Gebruik je ze nog allemaal en heb je nog steeds de goedkoopste met de beste voorwaarden? Ik vergelijk elk jaar gas en licht, mijn zorgverzekering en andere verzekeringen. Grote kans dat je maandelijks een paar tientjes kan besparen door over te stappen van energieleverancier of verzekering. Het sportabonnement dat je niet gebruikt, kun je ook makkelijk opzeggen.

4. Naar de Lidl of Aldi

Dat neem ik me ook steeds voor, maar uiteindelijk beland ik toch in de dure supermarkt met A-merken! Probeer toch één keer per week boodschappen te doen bij de Lidl of Aldi, hun producten zijn eigenlijk hartstikke goed. Probeer ook eens de huismerken van de reguliere supermarkten, grote kans dat je toch best veel kan besparen op je boodschappen.

5. Extra inkomsten

Genereer extra inkomsten door spullen te verkopen die je toch niet meer gebruikt. Dit doe je bijvoorbeeld via Marktplaats of een ander verkoopplatform. Ruim je kledingkast eens goed op en verkoop alles wat je toch nooit draagt. Ook in huis heb je ongetwijfeld spullen die je nooit meer gebruikt, maar die wel nog iets waard zijn. Denk aan je oude GSM of laptop, boeken, of de hometrainer waar het stof op staat. Alles wat je verdient met deze verkopen zet je meteen op je spaarrekening.

Have fun en reis je vrij ,
Evy

Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

reisblogger evy van kan

Evy van Kan

In India heb ik de eerste keer de ultieme vrijheid van backpacken mogen ervaren! Sindsdien wil ik niet meer anders. Voor elke reis kies ik mijn eigen bestemmingen, route en hotels. Deze tips deel ik graag met jou, hier op Reisjevrij.nl. Have fun!

Meer over Evy van Kan

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *