Visum aanvragen voor India: Tips en ervaringen

Visum aanvragen voor India: Tips en ervaringen

Heb je je vakantie naar India geboekt? Dan is het tijd om snel je visum te regelen. Hoewel het een land lijkt waar alles kan en mag, moet je best wat moeite doen om het land in te komen. Je hebt namelijk een visum nodig. Helaas is het niet mogelijk om het visum bij aankomst op de luchthaven te kopen. Voor India moet je dit van te voren regelen, in Nederland of België. Graag deel ik mijn ervaringen met het aanvragen van het India visum en geef ik een aantal tips.

Chaos en feestdagen

De website van de Indiase ambassade is net zo chaotisch als het land zelf. Na uren zoeken en het bij elkaar verzamelen van de juiste documenten, zat ik in de trein op weg naar Den Haag. Daar ligt de Indiase ambassade en ‘vroeger’ kon je daar je visum aanvragen en ophalen. Na ruim 4 uur reizen (van Maastricht naar Den Haag) kwam ik aan bij de ambassade. Het was even zoeken en ik vond het verdacht rustig. Toen ik eindelijk het adres gevonden had, bleek de ambassade gesloten te zijn. Was er een Indiase feestdag! Aaargh wat was dat balen! Als je naar de Indiase ambassade gaat, let er dan goed op dat er geen nationale Indiase feestdag is!

Holi feestdag india

Een paar dagen later ging ik terug en gelukkig was de ambassade toen wel open. En het wat druk! In een kleine ruimte met veel starende Indiers, kreeg ik bij de ambassade al mijn eerste voorproefje van wat mij in India te wachten stond: choas! Na lang wachten was ik eindelijk aan de beurt en gelukkig waren al mijn papieren in orde. Vervolgens moest ik nog zeker 3 uur wachten voordat mijn visum klaar was.

Via internet een stuk gemakkelijker

Gelukkig is het aanvragen van een visum vandaag de dag een stuk makkelijker. Als je minder dan 60 dagen in India verblijft, dan kun je via de website van de Indiase ambassade kun je een e-visa aanvragen. Echter moet je wel een goed woordje Engels kunnen lezen. Er wordt onderscheid gemaakt tussen een ‘eTourist visum’, ‘eMedical visum’ en ‘eBusiness visum’. Als vakantieganger heb je dus een toeristen visum nodig. Ben je van plan om langer dan 60 dagen in India te blijven? Dan doorloop je een andere procedure en moet je alsnog naar de Indiase Ambassade in Den Haag.

Visum aanvragen India ervaringen

Online visum aanvragen

Doe je liever zaken met een Nederlandse partij? En heb je geen zin om je helemaal te verdiepen in de beschikbare India visum informatie en aanvraagprocedure? Dan verwijs ik je voor hulp bij het kiezen van het visum en het aanvragen ervan door naar het visumbureau Visumbuitenland.nl. Bij hun kun je reisadvies voor India aanvragen en zij helpen je met het tijdig bemachtigen van je visum. Zij weten welke informatie nodig is om het visum te verkrijgen, dus hier hoef je je zelf niet in te verdiepen. Het e-visum aanvragen kan geheel online en kost €109,95 per persoon. Na de aanvraag, duurt het gemiddeld vier werkdagen voordat je het visum mper e-mail toegestuurd krijgt.

Dit zijn de voordelen:

 • Alles online regelen en het duurt maar 15 minuten
 • De aanvraag wordt voor jou gedaan, je hoeft alleen jouw gegevens in te vullen
 • Je hoeft je paspoort niet op te sturen of achter te laten
 • Je ontvang het visum per e-mail
 • Je moet het visum printen en bij je paspoort steken

Wat heb je nodig of moet je invullen?

 • De standaard NAW gegevens
 • Aankomst- en vertrekdatum
 • Adresgegevens van je eerste verblijfplaats in India
 • Gegevens van je ‘noodcontact’ (ofwel familielid of vriend in Nederland)
 • Paspoort dat nog minimaal zes maanden geldig is bij aankomst (incl. scan)
 • Gegevens van je ouders
 • Een speciale en recente pasfoto van 50 mm x 50 mm (de foto moet vierkant zijn!)

Het aanvraagformulier van Visumbuitenland.nl is erg duidelijk en makkelijk te begrijpen!

Met spoed een visum aanvragen?

Oeps… Kom je er een beetje laat achter dat je een visum nodig hebt? Geen stress, je kunt nog altijd een spoedvisum aanvragen. Gemiddeld wordt het e-visum al twee werkdagen na het aanvragen toegekend. Je kunt bij Visumbuitenland.nl het normale aanvraagformulier invullen en vervolgens “Spoed” aanvinken in het formulier. Je betaalt hier €5 extra voor. Van alle visums die met spoed worden aangevraagd wordt 90% al de volgende dag goedgekeurd en per e-mail toegestuurd. Vanwege de handmatige verwerking kan echter geen garantie worden gegeven op de levertijd.

India Visum

Ook interessant:

Omdat je naar India gaat, vind je deze artikelen misschien ook interessant:

Heb je nog vragen over het aanvragen van een visum? Stel ze hieronder, ik help je graag!

Have fun en reis je vrij ,
Evy

Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

reisblogger evy van kan

Evy van Kan

In India heb ik de eerste keer de ultieme vrijheid van backpacken mogen ervaren! Sindsdien wil ik niet meer anders. Voor elke reis kies ik mijn eigen bestemmingen, route en hotels. Deze tips deel ik graag met jou, hier op Reisjevrij.nl. Have fun!

Meer over Evy van Kan

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!
 • Hoi ,
  Ik ga over 1 week naar india.
  In zeer korte tijd visum regelen dus.
  Moet je een afspraak maken bij de ambassade?Wat zijn de kosten en krijg je gelijk je visum?
  Krijg je daar een formulier om in te vullen of moet je het vantevoren online doen.
  Alvast bedankt.
  Mvg Natasha

  Asha

  Beantwoorden
  • Hey Asha,

   Ik zou een spoedvisum aanvragen via Visumbuitenland.nl! 1 week is erg weinig tijd als je alles zelf nog moet uitzoeken.

   Groeten,
   Evy

   Evy van Kan

   Beantwoorden
 • Hallo Evy , heb je een speciale reisverzekering nodig om naar India te gaan

  Sofie buyck

  Beantwoorden
  • He Sofie,

   Je hebt eentje nodig met werelddekking. Ik had hem toen afgesloten bij Unive (een doorlopende, maar je kunt ook een kortlopende nemen).

   Groetjes,
   Evy

   Evy van Kan

   Beantwoorden
   • Hallo Evy , dank je voor jou antwoord , misschien nog een vraagje , neem je best cash een bepaald bedrag bedrag aan rupees mee , en het online aanvragen van je e- visum verliep dat vlotjes.ik ben van plan om dit jaar in november naar India te reizen op bezoek bij vrienden , maar wil goed voorbereid zijn , en daarom beetje tips zijn van harte welkom .
    Groetjes Sofie en dank je Evy

    Sofie buyck

    Beantwoorden
    • Hey Sofie,

     Zet je pinpas voor vertrek op wereldwijd en neem bij voorkeur ook een creditcard (met pincode) mee. Ik zou gewoon in India zelf pinnen. Neem wel altijd wat Euro’s mee. In geval van nood, kun je die altijd omwisselen (vaak in elke winkel, of op de luchthaven). Dat is goedkoper dan dat je het hier doet. Ik zou je vrienden vragen je op te halen van de luchthaven.
     Ik heb persoonlijk altijd veel gedoe en pech gehad met het aanvragen van het visum. Ik moest naar Den Haag hiervoor. Tegenwoordig is dat wel makkelijker via de website van de Indiase ambassade. Deze is nog steeds super onoverzichtelijk vind ik en in het Engels. Je kunt kiezen voor een iets duurdere optie, via een bureau, zij vragen dagelijks visa aan voor reizigers dus dat is wellicht het makkelijkst.

     Groetjes,
     Evy

     Evy van Kan

     Beantwoorden
 • Hallo Eva.
  Ik vertrek 6/ nov naar India.
  Wil mijn E visum zelf aanvragen.Heb het voorheen laten regelen door een bureau.
  Is niet moeilijk , doch heb een vraagje , ik moet een pasfoto 5 op5 cm en een copie van mijn 1ste pagina Paspoort erbij doen.Moet ik beide in bijlage verzenden en hoe groot moet het bestand zijn .
  Ik heb geprobeerd de foto en 1ste blad paspoort in pdf formaat op te staan , doch het bestand is volgens mijn man veel te groot.Kan je me hierbij adviseren.
  BVD Josine

  Josine Rosvelds

  Beantwoorden
  • Hey Josine,

   Volgens mij moet het bestand minimaal 10 KB zijn en mag het maximaal 300 KB zijn. In PDF formaat is goed.

   Groetjes,
   Evy

   Evy van Kan

   Beantwoorden
 • Is gelukt Evy.
  Mooie reisverslagen.
  Ik mis Orissa in jou verslagen!

  Josine

  Beantwoorden
 • Kan je ook in Rotterdam een Touristvisum aanvragen?!
  Ze zitten daar nu op het Stationsplein, vroeger zaten ze in het WTC gebouw in Rotterdam, daar heb ik in 2015 ooit ook een visum voor India gehaald.

  Mieke vd Linden- Basters

  Beantwoorden
  • Hey Mieke,

   Dat weet ik niet. Ik ben in Den Haag geweest en je kunt het online doen. Mogelijk is er een kantoor in Rotterdam, maar dan adviseer ik je daar gewoon eens binnen te lopen.

   Groeten,
   Evy

   Evy van Kan

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *