Wandeling naar Gola di Gorropu | Kloof Sardinië

Reisjevrij app QR
Download de Reisjevrij app Download de Reisjevrij app

Hiken naar Gola di Gorropu: looproutes, jeep en tips

Gola di Gorropu, ook wel Su Gorropu genoemd, is één van de highlights van Sardinië. Trek gerust de hele dag uit om de kloof te bezoeken. Het is écht de moeite (en spierpijn) waard. Gola di Gorropu is één van Europa’s diepste kloven, met steile wanden tot wel 500 meter hoog. Erg indrukwekkend. Voor mij was de canyon zelf niet zo zeer het hoogtepunt, maar de wandeling ernaartoe! Je kunt geheel zelfstandig naar de canyon hiken. Ik leg je graag het een en ander uit!

Uitvalsbasis voor Gola di Gorropu

Een leuke plaats dichtbij de Gorropu kloof is Cala Gonone. En dan bedoel ik Cala Gonone aan het strand. Het is de perfecte uitvalsbasis om de kloof te ontdekken. Wij sliepen in Hotel Pop, een mooi hotel dichtbij de haven van Cala Gonone en het strand. Hotel Pop is in het hoogseizoen iets aan de prijzige kant met €100 per nacht. Echt goedkoop wordt het in het hoogseizoen – midden juni t/m half september – ook niet. Reis je buiten het seizoen, dan liggen de prijzen over het algemeen een stuk lager!

Cala Gonone ligt op 35 tot 45 minuten rijden van het startpunt naar de Gorropu kloof.

Wij verbleven bij Hotel Pop

Hotel pop ligt voor de haven van Cala Gonone en dichtbij het mooiste strand van Cala Gonone. Veel bars en restaurants liggen op 10 minuten lopen. Het ontbijt is lekker uitgebreid en je kunt ook goed eten in het restaurant. Fijne kamers met airco. In het hoogseizoen (juli t/m augustus) betaal je €100 per nacht. In het laagseizoen is het goedkoper! Advies: hier 3-4 nachtjes boeken.

Hoe kom je bij de kloof?

Er zijn vier manieren om de ingang van Gorropu kloof te bereiken. 1) De mooiste maar zwaarste route. 2) De makkelijke maar langste route. Of get the best of both worlds: 3) de mooiste route met de makkelijke terugweg (met de jeep) en 4) naar beneden en naar boven met de jeep!

1. De mooiste maar zwaarste route

Gola di Gorropu hoe kom je er?
Startpunt naar de kloof, de mooiste route!

Als je houdt van een flinke wandeling en niet vies bent van een beetje klauterwerk, dan is dit dé route voor jou. De hele tocht naar de kloof toe geniet je van een geweldig uitzicht! Met enkele drinkstops en vele fotomomentjes, doe je er 2 uur over om de ingang van Gola di Gorropu te bereiken. Ik beschouw mezelf als iemand met een normale conditie en ik vond de afdaling prima te doen (en mijn mama ook). Deze route is minder geschikt voor mensen met jonge kinderen (jonger dan 8-10 jaar). Die inschatting kun je zelf het beste maken.

Het startpunt
Het startpunt voor deze route is Casa Cantoniera di Ghenna Silana. Vanuit Cala Gonone is het 35 minuten rijden met de auto (er gaat ook een bus). Bij de tunnel van Cala Gonone ga je naar links. Je rijdt over de SS125 en na een slingerweg van 18 km, zie je aan je rechterzijde Casa Cantoniera en links Bar Silana en Hotel Gorropu. Deze drie accommodaties liggen allemaal bij elkaar en er is een gratis parkeerplaats. Je zult dit startpunt niet snel missen omdat er veel auto’s en motors langs de weg zullen staan.

Bar Silana & hotel gorropu
Route 1 gorropu
Startpunt: Route 1 Gorropu kloof

Bij Bar Silana kun je lekkere broodjes kopen voor onderweg, maar ook het toilet bezoeken en een drankje doen.

Praktische info over de mooiste route:

 • 700 meter afdalen
 • 4 kilometer lang ( 1,5 tot 2 uur lopen)
 • Prachtig uitzicht & berggeiten
 • Pittige route met pad van grind, stenen en keien
 • Terugweg omhoog (ook weer 2 uur lopen)
 • Koop lunch van te voren.
 • Optie om terug te gaan met de jeep (hieronder meer hierover)!
Trekking Gola di Gorropu
Hoe mooi is dit? Trekking naar Gola di Gorropu
Hiken naar de kloof
Wandeling naar de kloof

2. De makkelijke maar langste route

Als geen zin hebt om continu te moeten kijken waar je loopt én om 700 meter af te dalen en te klimmen, neem dan de makkelijke route. De makkelijke route is inderdaad een eitje maar ook véél minder mooi. Eigenlijk een beetje saai zelfs. Het pad is vlak en ik had het gevoel alsof ik door een bos liep. Je doet er ongeveer 2 tot 2,5 uur over om de ingang van de kloof te bereiken.

Het startpunt
Het startpunt voor deze route is de Sa Barva brug (Ponte Sa Barva). Het weggetje naar deze brug is moeilijk te vinden en je rijdt er best snel langs. Ik spreek uit ervaring :-). Bij de tunnel van Cala Gonone ga je weer naar links. Vervolgens rijd je één kilometer door. Dan kom je bij een punt waar je een smal weggetje in moet slaan (er zijn geen borden vreemd genoeg). Dit is de eerste straat rechts naar beneden. Als je beneden bent, houd je links aan. Volg de borden naar Gola di Gorropu. Het parkeerterrein is gemarkeerd met een duidelijke ‘P’. Vanaf de parkeerplaats loop je de Sa Barva brug over. Volg nu het pad naar de canyon.

Route Gorropu via Sa Barva
Hier dus de rechter weg nemen!
Route naar Ponte Sa Barva
Sa Barva Brug (foto van www.panoramio.com)

Praktische info over de makkelijke route:

 • 100 meter hoogte verschil tijdens je trekking
 • 6,5 kilometer lang (2 tot 2,5 uur lopen tot de ingang)
 • Vlak pad met weinig tot geen uitzicht
 • Niet mogelijk om met de jeep terug te gaan
 • Neem je eigen lunch mee
makkelijke route naar Gorropu
De makkelijke route naar Gorropu vanuit de Sa Barva brug

3. De mooiste route en de makkelijkste terugweg (met Jeep)

Als je het beste van twee werelden wil combineren, dan is dit mijn tip! Combineer de mooiste route met de makkelijke terugweg! Als je de zware trekking doet vanuit Casa Cantoniera di Ghenna Silana (optie 1) dan heb je de mogelijkheid om bij de ingang van de kloof een kaartje te kopen voor de jeep (€15 cash! – houd rekening met een kleine prijsverhoging)! Deze optie wordt alleen geboden aan mensen die de moeilijke (zwaarste) route lopen. Heb je geparkeerd bij de Sa Barva brug, dan kun je géén gebruik maken van deze optie! Om de jeep te bereiken moet je 45 tot 1 uur lopen richting de ‘makkelijke route’ (2,5km). Dit is een makkelijke wandeling waarbij er nauwelijks hoogte verschil is. Houd je ogen open, want na zo’n 45min tot 1u lopen zie je met een klein bordje een pijl + jeep staan. Volg die pijl om bij de jeep (opstapplek) te komen.

Jeep info hieronder!

Gorropu met Jeep
Terug met de Jeep

Omdat ik veel vragen krijg over de jeep, hierbij wat extra informatie! Het boeken van de jeep is een beetje vaag. Je kunt dit pas bij de ingang van de kloof doen, dus nadat je het hele stuk gelopen hebt. Bij de ingang zitten twee mensen waarbij je het kaartje voor de kloof moet kopen. Dit kun je niet missen. Vraag aan deze mensen ook de jeep te regelen. Ze hebben een walkietalkie, waarmee ze communiceren. Ook leggen deze mensen je uit hoe laat de jeep vertrekt en vanaf welk punt. Je krijgt een kaartje dat je later betaalt bij Campo Base Gorropu, cash of met pin. Ik ben in het laagseizoen (juni) geweest, maar een lezer gaf aan dat de jeep in het hoogseizoen vaker rijdt. Zelfs om het uur. Houd echter altijd een scenario in je hoofd dat de jeep niet rijdt. In dat geval moet je de moeilijke route terug lopen, óf loop je de makkelijke route terug en hoop je dat iemand op de parkeerplaats je terug wil brengen naar je auto.

Wil je zeker weten OF de jeep rijdt vóórdat je aan de moeilijke wandelroute begint? Stop dan even bij Campo Base Gorropu. Dit informatiekantoortje ligt op de weg SS125 en kom je tegen als je naar Casa Cantoniera di Ghenna Silana rijdt. Het is tevens een prachtig uitzichtpunt. Bij dit kantoortje kun je navragen of de jeep rijdt en eventueel samen lopen met een gids als je dat prettig vindt.

Praktische info over de route met jeep:

 • Parkeer je auto bij Casa Cantoniera di Ghenna Silana
 • 700 meter afdalen naar de kloof (1,5 tot 2,5 uur – 4 KM)
 • Terug via de makkelijke en vlakke route (45 minuten lopen – 2,5 km)
 • De jeep staat klaar en brengt je terug naar je auto (€15 per persoon in cash!)
 • De jeep vertrekt één keer per dag, rond 16.30u (dit was in het laagseizoen). In het hoogseizoen vertrekt de jeep vaker!
 • De medewerkers bij de ingang van de kloof verkopen de kaartjes en informeren je over de vertrektijden van de jeep

4. Retourtje met de Jeep

Er is nu ook een optie om zowel heen als terug met de jeep te gaan voor €25 p.p. De afdaling gaat dan in de jeep, maar je moet alsnog 6 kilometer lopen over een vrijwel vlak pad. Dit is een makkelijke looproute. Kijk hier voor meer informatie over deze optie.

Bij de ingang van Gola di Gorropu

Na een flinke wandeling bereik je ein-de-lijk de ingang van de kloof. Er zijn medewerkers die je kort informeren over de kloof. In de kloof is maar één route en deze is opgedeeld in een groen, geel en rood deel. Het ‘groene deel’ wordt gezien als het toegankelijke deel van de kloof. Het zijn de eerste 100 meter in de kloof en de groene route loopt tot aan het smalste deel van de kloof. Daarna gaat deze route over in het ‘gele deel’. De gele route is voor iemand met een goede conditie al zeer moeilijk begaanbaar. De meeste mensen houden het snel voor gezien. De gele route gaat over in de rode zone en dit is eigenlijk echt voor professionele klimmers met het juiste gereedschap.

Gola Di Gorropu
Groene deel in Gola di Gorropu

Praktische info Gola di Gorropu:

 • Entreetickets bij de ingang van de kloof – €5 per persoon
 • Tickets voor de jeep zijn ook hier te koop – €15 per persoon
 • Trek zeker één uur uit voor de kloof zelf (30 minuten heen, 30 minuten terug)
 • Er is een waterbron dichtbij de ingang van de kloof
 • Er zijn geen toiletten
 • Kloof is niet geschikt voor kleine kinderen en mensen die slecht ter been zijn

Wat neem je mee naar de Gorropu kloof?

 • Water! 1,5 liter per persoon. Vergeet de flesjes niet opnieuw te vullen onderaan bij de kloof
 • Goede wandelschoenen
 • Bescherming tegen de zon (zonnebrand, petje, zonnebril)
 • Iets te eten, broodjes bijvoorbeeld
 • Geld! Entree kost €5 per persoon en (eventueel) de jeep nog €15 p.p.
 • Fotocamera, duh!

Ook interessant voor jou!

Heb je nog vragen over het bezoeken van Gola di Gorropu? Stel ze hieronder!

Have fun en reis je vrij,
Evy

Hey lezer of reiziger! Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Ik doe mijn best om alle reistips up to date te houden en jij kan daarbij helpen. Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

reisblogger evy van kan

Evy van Kan

In India heb ik de eerste keer de ultieme vrijheid van backpacken mogen ervaren! Sindsdien wil ik niet meer anders. Voor elke reis kies ik mijn eigen bestemmingen, route en hotels. Deze tips deel ik graag met jou, hier op Reisjevrij.nl. Have fun!

Meer over Evy van Kan

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!
 • Hallo
  Bedankt voor de mooie uitleg en praktische info van de Gorropu kloof. Ik vraag mij juist nog af of wij op zondag de kloof kunnen doen?

  Nathalie

  Beantwoorden
  • Hey Nathalie,
   De kloof is alle dagen geopend (wellicht op enkele feestdagen niet, maar doorgaans wel op zondag).
   Groetjes,
   Evy

   Evy van Kan

   Beantwoorden
 • Beste,

  Weet u toevallig hoe laat de jeep in het hoogseizoen vertrekt? Als je kiest voor de moeilijke tocht naar de ingang, heb je dan de garantie dat je meekan met de jeep?

  Vriendelijke groeten,
  Wendy Kleykens

  Wendy Kleykens

  Beantwoorden
  • Hoi Wendy,

   De jeeps is volgens mij alleen bij de ingang te boeken. Daar zitten medewerkers die kunnen helpen. Hij vertrekt rond 16u – 16.30u. Dus dan moet je zeker rond 15.15u beginnen met lopen (terug naar de jeep, via een vlakke route).
   Op weg naar de kloof, vanuit Cala Gonone, kom je nog langs een soort toeristen centrum (langs de SS125), waar je ook meer informatie krijgt over de verschillende looproutes. Wellicht kun je bij hun nog eens navragen hoe laat de jeep vertrekt.
   Groetjes, Evy

   Evy van Kan

   Beantwoorden
 • Hoi!
  Ik ben twee keer op Sardinië geweest, maar aan de kloof zijn wij tot op heden helaas niet toegekomen. Heb wel het uitzicht vanaf het startpunt gezien. Ik vroeg mij af of de moeilijke route (met jeep terug, dat wel) ook met honden te doen is. Ik heb twee honden met een goede conditie en als het even kan neem ik ze mee op vakantie.
  Ik las dat er rotsige stukken zijn op de route. Zouden wij onze honden hier overheen kunnen tillen? Ze zijn niet erg zwaar. Of is er zoveel rots dat dat geen doen is?
  Groetjes Truusje

  Truusje – De Sandwichformule

  Beantwoorden
  • Hoi Truusje,
   Het is moeilijk om te zeggen of je je honden mee kan nemen. Ik heb wel mensen met een kersverse baby de moeilijke route zien lopen, maar honden kan ik me niet herinneren. Ligt er ook een beetje aan hoe groot de honden zijn denk ik. Formaatje Labrador zal makkelijker zijn dan Jack Russel…(niet om te dragen haha). Tijdens de moeilijke route moet je inderdaad een stukje over keien lopen en ik was blij dat ik allebei mijn handen vrij had. Ik denk dat het overigens wel te doen is voor grotere honden. Mijn tip is om het in Sardinië ter plaatse te vragen aan de lokals. Zij kunnen je vast beter adviseren hierover.

   Groetjes,
   Evy

   Evy van Kan

   Beantwoorden
   • Dank je wel voor je vlugge antwoord. Ik ga me er nader in verdiepen.

    Truusje – De Sandwichformule

    Beantwoorden
 • Hi Evy,
  Dank voor je uitvoerige verslag. Van alle reviews op TripAdvisor werd ik niet veel wijzer. Jouw verhaal is super helder en geeft duidelijke keuze en de juiste richting! Vandaag met mijn dochter (15) de mooie route plus jeep gedaan en was echt een super dag! Hoe het allemaal met die jeeps werkt is niet helemaal duidelijk. In het hoogseizoen rijden ze duidelijk vaker, om het uur. Maar vooraf boeken ofzo kan niet. Beetje first come first served volgens mij. Als het dan niet lukt dan zit er weinig anders op dan terug wandelen 🙂 Groet, Edwin

  Edwin

  Beantwoorden
  • Hoi Edwin,
   Dankjewel en super dat je deze informatie met mij (en andere lezers) deelt. De jeep is inderdaad een beetje vaag, maar fijn om te weten dat hij in het hoogseizoen vaker rijdt!
   Ik ga het toevoegen aan mijn artikel. Nogmaals bedankt voor de tip!

   Groetjes,
   Evy

   Evy van Kan

   Beantwoorden
 • Ik snap ff iets niet. De mooie route betekent 700m dalen en dan zou je via de makkelijke route in 45min terug kunnen. Maar dat is dan toch 700m stijgen?

  MacSchulte

  Beantwoorden
  • Hey Mac,
   Je kunt je auto op twee plekken parkeren: bij de ingang van de mooie route of bij de ingang van de makkelijke route. Deze parkeerplaatsen liggen een paar kilometer uit elkaar.
   De mooie route is 700 meter dalen. Op de terugweg loop je een andere route. Je loopt dan naar de jeep en die rijdt je weer omhoog en zet je af bij de parkeerplaats van de mooie route. Een andere optie is om inderdaad weer 700 meter terug omhoog te lopen (trek hier zo’n 2,5 tot 3 uurtjes voor uit). Je loopt dan gewoon hetzelfde pad terug omhoog om weer bij je auto te komen.
   Bij de makkelijke route rijd je met je eigen auto een flink stuk naar beneden. Dan parkeer je de auto en moet je zeker 2 uur lopen tot aan de kloof. Terug hetzelfde.
   Groetjes,
   Evy

   Evy van Kan

   Beantwoorden
  • Hey Evy, bedankt voor dit duidelijke artikel. Wij zouden graag de kloof bezoeken, maar hebben 2 kinderen van 11 en bijna 5. Is dit doenbaar? Ze klauteren allebei graag 😊 Alvast bedankt voor je antwoord!

   Tanja Smets

   Beantwoorden
   • Hey Tanja,
    De makkelijke route is sowieso goed te lopen met kids, maar niet zo mooi. In de kloof kunnen de kids ook flink klouteren over de grote keien! De mooie route heeft wel bepaalde stukken tijdens de afdaling waarbij je over grote stenen naar beneden moet klouteren. De 5-jarige dan wel even in de gaten houden of helpen. Ik heb zelf nog geen kinderen, dus kan het niet supergoed beoordelen. Als je voor de mooie route kiest, dan zou ik sowieso de jeep terug nemen vanuit de kloof. Have fun!
    Groetjes,
    Evy

    Evy van Kan

    Beantwoorden
 • Hoi Evy
  Ik wil graag de moeilijke route gaan doen en vroeg me af hoe die is aangegeven?
  Spreekt het voor zich hoe de route verloopt of is het aangegeven met markeringen onderweg.
  Groetjes Rosita

  Rosita

  Beantwoorden
  • Hoi Rosita,
   Als je naar die parkeerplaats rijdt zoals ik beschreven heb, dan staat het pad vervolgens aangegeven. Kan eigenlijk niet missen. Als je eenmaal het pad gevonden hebt, dan zijn er geen markeringen en die zijn ook niet nodig. Het pad is heel duidelijk en er zijn geen splitsingen ofzo.
   Heel veel plezier! Trek wel goede wandelschoenen aan!
   Groetjes,
   Evy

   Evy van Kan

   Beantwoorden
 • Hally Evy,
  dank je voor jou mooie reisverslag. Het is voor mij echt nuttig om als leiddraad te gebruiken. Ik heb niet zoveel ervaring met zelf alles te plannen, dus vandaar. Ik vraag me nog iets af als je zelf hotels boekt of alguritmo’s is dat altijd betrouwbaar , ben je altijd zeker dat je boeking zeker in orde is en hoe boek jij deze best zelf? En die alguritmo’s hoe boek je die best? ik boek normaal altijd via een reisbureau daarmee, via een reisbureau gaan boeken lijkt me erg duur als ik meerdere hotels wil boeken. Wij gaan sowieso maar 8 dagen gaan dus ik ga de reis iets moeten inkorten. Welke dingen zou jij dan weglaten of vond jij minder? groetjes, evi

  evi smeets

  Beantwoorden
 • Beste Evi,
  Wij, twee 60-ers met redelijke conditie en ervaring, maar deze korte vakantie met slechts matig wandelschoeisel, hebben vandaag de kloof gedaan. Op een iets andere manier dan jij omschrijft: we hebben de jeep zowel naar beneden als naar boven gedaan (voor €25,- per persoon per retour), vervolgens de drie kwartier durende makkelijke wandeling naar de kloof, en in de kloof zowel het groene als het gele gedeelte. Wij vonden het gele gedeelte nauwelijks moeilijker dan het groene. Maar het kost samen natuurlijk wel wat meer tijd.
  De tocht met de jeep was een geweldige ervaring (bijn een half uur hobbelen per enkele reis) met een geweldig uitzicht.
  Dis is dus nog een extra optie bovenop jouw mogelijkheden.
  Verder hartelijke dank voor je leuke en informatieve artikel,
  Hans

  Hans

  Beantwoorden
  • Wij willen morgen de hike doen maar vreesde dat de bovenstaande opties te zwaar waren met mijn 28 weken zwangerschap. Dit klinkt echt als een top optie! Nu ben ik benieuwd: hoelaat ging de jeep heen?! Of kon je elk moment aankomen en dit boeken?

   Lisa

   Beantwoorden
 • Hoi Evy, wij gaan deze wandeling vrijdag 28 juni doen, stel dat ik de moeilijke route doe en met jeep terug dan moet ik eigenlijk niet te vroeg starten aan de wandeling als ik het goed begrijp…om 16u30 is jeep pas en je moet 2 uur tellen om af te dalen + 1 uur kloof (3 uren dus) dan zou ik pas rond 13u moeten starten met wandelen klopt dat? en stel dat ik toch kies om niet met de jeep terug te gaan maar te voet terug te gaan dan is om 13u vertrekken eigenlijk nog ok hé (2 uur afdalen , kloof 1 uur, 2 uur terug) dan zou ik rond 18u aan de auto weer zijn klopt dat zo? en ik kan ook kiezen voor de moeilijke route afdalen 2 uur en dan 1 uur kloof en makkelijke route terug 45 minuten schrijf je…kom ik dan wel uit aan Casa cantoniera terug als ik de makkelijke route terug neem? en hoe weet ik welke de makkelijke route is om terug te gaan welke bordjes ofzo volg ik dan….

  evi smeets

  Beantwoorden
  • Hey Evi,
   Wat ik heb begrepen van andere toeristen is dat de Jeep vaker rijdt in het hoogseizoen (om het uur zo iets). Er moeten geloof ik genoeg mensen zijn die zich aanmelden. BIj ons reed hij in elk geval om 16.30u. Je moet iets eerder vertrekken als 13.00u omdat je ook nog naar het punt van je Jeep moet lopen (45 minuutjes zo iets). Dus als je om 12u begint, dan heb je ook nog even tijd voor een rustmomentje. Even je zelf meegenomen broodje opeten en waterfles bijvullen in de bron in de kloof.
   Ook als je weer terug wilt lopen dan kun je beter rond 12u vertrekken.

   De makkelijke route komt niet uit bij Casa Cantoniera, maar bij de Sa Brava brug. Deze ligt op 45 minuten rijden van Casa Cantoniera. Dus als je de auto bij Casa Cantoniera parkeert, dan loop je de moeilijke route zowel heen als terug! Als je de jeep neemt, dan loop je deels via de makkelijke route terug en daarna brengt de jeep je naar Casa Cantoniera.

   De routes zijn duidelijk te volgen doordat er een pad loopt. Je kunt het niet missen. De opstapplaats van je Jeep staat wel met bordjes aangegeven vanaf de makkelijke route.
   Groetjes,
   Evy

   Evy van Kan

   Beantwoorden
 • Hey Evi,
  Ik ga volgende jaar, samen met mijn vrouw en 3 kinderen (14,5, 8 en 5,5) naar Sardinië op reis. Is de wandeling in de Gorropu kloof mogelijk / haalbaar? Geraak je inderdaad met de jeep terug?

  Jan van Puyvelde

  Beantwoorden
  • Hey Jan,

   Heerlijk hoor! Ik weet even niet hoe behendig zo’n kleine van 5,5 is (ik zit zelf met een baby nog in de luiertijd)? De ‘moeilijke route’ is denk ik wel goed te doen. Soms een beetje klauteren, maar daar houden kinderen wel van. Pas als je beneden bent bij de ingang van de kloof kun je kaartjes voor de Jeep regelen. Graag geef ik je de volgende tip. Stop voordat je gaat wandelen eerst bij “Campo Base Gorropu“. Dit is een mooi uitzichtpunt en informatiekantoortje. Dit kantoortje ligt op de weg (SS125) als je naar het startpunt van de moeilijke route rijdt. Dit kantoortje regelt geloof ik ook de jeep, dus hier kun je navragen of de jeep rijdt die dag en hoe laat. Rijdt hij niet, neem dan de makkelijke route.

   Groetjes,
   Evy

   Evy van Kan

   Beantwoorden
 • Hoi Evy,
  Bedankt voor je uitgebreide beschrijving, wij hebben er veel aan gehad! Wij hebben gisteren deze wandeling gelopen, de ‘moeilijke route’ zoals jij hem noemt. Prachtige wandeling, maar zeker in de warmte best pittig. De jeep is duidelijk aangegeven bij de ingang van de kloof, je geeft je naam op en krijgt een kaartje dat je later betaald. Vervolgens kun je de kloof bezoeken. Als je de kloof weer uit gaat, krijg je uitleg over de jeep. Je moet vanaf de kloof nog een klein uur lopen naar het opstappunt. Hierin zit een steile klim aan het begin, maar verder is dat goed te bewandelen. Aan de rechterkant van het pad staat op een gegeven moment een bordje met ‘pick up point jeep’, waarna je het pad verlaat. Iets verderop, na het oversteken van de rivier is het opstappunt. De jeeprit omhoog is heel gehobbel en duurt een klein half uur. Je komt dan aan bij het Campo base Gorropu, waar je voor je kaartje betaalt en ook wat kunt drinken. Vervolgens brengt een busje je dan terug naar je auto.
  Echt een aanrader om te doen, wel op tijd gaan lopen zoals eerder aangegeven. Wij hebben zelf drie kinderen van 16, 10 en 4, maar liepen zonder hen, en eerlijk gezegd had ik het voor onze jongste twee niet zo geschikt gevonden qua klimmen en hitte.
  Groetjes,
  Lilian

  Lilian

  Beantwoorden
 • Hallo, wat wordt gezien als de ingang? Dit ivm de openingstijd? Is dat bij de P ( en je dus nog 2 uur moet lopen) ? Of pas bij de kloof? Dit ivm het vertrekken vanuit thuis

  Suzan Speetjens

  Beantwoorden
  • Hi Suzan,

   Met de ingang bedoel ik de ingang van de kloof (dus niet de wandeling er naar toe). De ingang is dus helemaal beneden.
   Er is wel een informatiecentrum boven, waarbij je openingstijden kan checken (Campo base Gorropu).

   groetjes,
   Evy

   Evy van Kan

   Beantwoorden
 • Hallo Evy,

  Wij gaan komende week naar Sardinië, en waren op zoek naar informatie over deze kloof! Dit is echt preciés wat we zochten! Super duidelijk, dank je wel! 😀 wij gaan optie 3 proberen 😉

  Rik Mentink

  Beantwoorden
  • Hi Rik,

   Dankjewel voor dit berichtje! Altijd fijn om te horen dat mensen er zoveel aan hebben :-). Mocht er in de tussentijd iets gewijzigd zijn, dan mag je hier ook een berichtje achterlaten zodat ik de info kan updaten :-). Heel veel plezier en geniet ervan!
   Groetjes!

   Evy van Kan

   Beantwoorden
 • Wij zijn 58 en 61 jaar, jonge in ons hoofd, af en toe wat snel overbelaste knie…Is het te doen de mooiste maar zoals ik lees pittige hike?

  Jenny en Frank Bergman

  Beantwoorden
  • Hi Jenny en Frank!
   Wat is snel overbelast? In principe is het wel ‘naar beneden’ hiken en dat is pittiger voor de knieen. Zelf merk ik pas na 4-5 uur afdalen iets van mijn knieen, maar ik heb ook maar de helft aan levenservaring t.o.v. jullie :-). Lastig om in te schatten. De lastige route duurt ongeveer 2 uur.

   Evy van Kan

   Beantwoorden
 • Hoi, is dit te doen met een baby in de draagzak of te gevaarlijk ivm uitglijden?

  Gerda

  Beantwoorden
  • Hi Gerda,

   Bij de moeilijke route is er inderdaad wel kans op uitglijden over de losliggende kiezeltjes. Ik zou het niet doen (ben nu ook moeder van 2 kindjes). Je kan wel de makkelijke route nemen, dat is prima te doen!

   Groetjes,
   Evy

   Evy van Kan

   Beantwoorden
 • Dag Evi, vandaag de Tour gelopen. Prachtig. Al je informatie klopt nog steeds en was erg helpend. Het is zeker een aanrader om vooraf bij de Campo even aan te gaan en alvast te melden dat je met de jeep terug wilt. Dan weten ze beneden al wie je bent. Je hoeft geen zorgen te hebben over de Jeep. Die rijden!!

  Dorothé Wissink

  Beantwoorden
  • Hi Dorothé,
   Echt heel fijn om te horen 🙂
   Groetjes!

   Evy van Kan

   Beantwoorden
 • Ik ben me aan het oriënteren voor een roadtrip(je) door Sardinië en toen kwam ik jouw hike tegen. Heel interessant. Kloof is toegevoegd aan mijn eventuele trip.
  Na even wat googlen kwam ik dit tegen; https://gorropu.info/en/book-now-gorropu-excursions/ Misschien is dit behulpzaam.

  Johan

  Beantwoorden
  • Hoi Johan,
   Super! Dankjewel. Dat is inderdaad een officiele link en die staat ook al in het artikel 🙂
   Als je naar Sardinië gaat, dan is Gorropu echt een must om te bezoeken.
   Groetjes,
   Evy

   Evy van Kan

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *