Wat doen in Jaipur in drie dagen?

Wat doen in Jaipur in 3 dagen?

Zoals ik in mijn vorige blog al beschreef, zijn er voldoende bezienswaardigheden in Jaipur. Wanneer je drie volle dagen in Jaipur bent, krijg je een goede indruk van deze fijne stad. Dit is wat je kan doen en hoe je de dagen kan indelen.

Dag 1 – Wandelroute door de oude stad

Een hele leuke en indrukwekkend manier om de stad te verkennen, is te voet. In de Lonely Planet staat een leuke wandelroute die ik zelf ook heb aangehouden (voor zover dat kan). Hieronder zie je die leuke route door de oude stad, waarbij je ook langs enkele belangrijke bezienswaardigheden komt.

Wandelroute Jaipur oude stad
Wandelroute langs bezienswaardigheden Jaipur

Je loopt door de belangrijkste straten van de oude stad. Geniet van de taferelen die zich op straat afspelen. Ga lekker lunchen bij een van de restaurantjes.

Je start en eindigt bij de Clock tower (A en G). Je loopt de oude stad binnen via de Ajmeri Gate. Volg de route langs de Indira Bazar. Je komt langs allemaal leuke winkeltjes en kraampjes. Uiteindelijk loop je naar het City Palace (D), de Jantar Mantar (E) en de Hawa Mahal (F). Vervolgens loop je weer terug naar de Clocktower. Wanneer je deze route loopt zonder te stoppen bij de bezienswaardigheden, dan loop je deze route in 1,5 of 2 uur. Met het bezichtigen van de tempels etc., en een lunch, kun je rekenen op 5 tot 6 uur. Voordat je het weet is je eerste dag in Jaipur alweer voorbij!

Rondreis India Jaipur
Hawa Mahal paleis jaipur

Dag 2 – Riksja tour naar het Amber fort

Voor zo’n 300 tot 500 Rs per dag kun je de hele dag met een riksja touren. Omdat sommige bezienswaardigheden ver uit elkaar liggen, is het handiger om een riksja te nemen. Spreek van te voren met de riksja-rijder af wat je wilt zien en hoeveel deze dagtour kosten. Bereid je voor op een potje pingelen.

jaipur bezienswaardigheden
Bezienswaardigheden die je kan bezoeken met de riksja

Het Amber fort (op de kaart aangegeven als B) ligt ongeveer 11 kilometer buiten Jaipur. Ga hier het eerste naar toe. Je zult zeker 2 à 3 uurtjes in het Amber fort zijn. Vraag de riksja-rijder om op de terugweg te stoppen bij de Jal Mahal (C), het waterpaleis (benodigde tijd ongeveer 30 minuutjes). Ontsnap aan de hectiek en ga vervolgens naar de Royal Graitor (D), de begraafplaats van de maharadja’s (30 minuutjes). Kijk de zonsondergang vanuit de zogenaamde Monkey Temple (trek hier ongeveer een uur voor uit). Dat was dag twee in Jaipur!

Amber fort jaipur
Amber fort

Dag 3 – Winkelen, naar de cinema of iets anders

Je laatste dag in Jaipur kun je indelen zoals jij dat wilt. Er is nog genoeg te doen. Je kan een museum bezoeken of een yogales volgen, een ayurvedische massage nemen of gaan shoppen. Ik zou sowieso kiezen voor het laatste. In Jaipur – maar eigenlijk in heel Rajasthan – kun je heerlijk winkelen. In de oude stad vind je allemaal leuke winkeltjes met kleurrijke tassen, sjaals, kussenslopen en meer. Veel producten zijn handgemaakt en in India is alles spotgoedkoop, zolang je maar onderhandelt over de prijs. Neem dus zeker een mooi souveniertje mee vanuit Jaipur voor jezelf (en iemand anders).

Restaurants en hotels

Ga ’s avonds lekker eten bij Peacock Roof Top Restaurant, Jaipur’s nummer 1 restaurant op TripAdvisor (tussen D en E in op de kaart). Voor Indiase begrippen is dit restaurant iets duurder, maar voor onze Westerse begrippen kun je hier voor een prikkie dineren (ongeveer €5 p.p inclusief drinken). Het eten is hier verrukkelijk en het uitzicht vanaf het dakterras is fantastisch. Dit restaurant ligt dicht bij de hotels (B: Pearl Palace en D: Sunder Palace), die ik aanbeveel in de reisroutes door Jaipur. Kalyan Rooftop and Indoor Restaurant (E op de kaart) wordt ook heel goed beoordeeld en ligt toevallig tegenover het Peacock Roof top restaurant.

hotels en restaurants Jaipur
Locatie hotels, restaurants en cinema ten opzichte van de oude stad (Pink city)

Raj Mandir Cinema

Een echte Bollywood film meepikken is ook een must als je in India bent. Allereerst is het leuk om te zien hoe het eraan toegaat in de cinema. Voordat de film begint, staat iedereen op om het volkslied te zingen! De Bollywood film is zelf ook puur vermaak. Het acteerwerk zal je op je lachspieren werken, de muziek zal je opvrolijken en het verhaal… tja, meestal gaat het over de liefde of een of andere superheld. De Raj Mandir Cinema is de nummer één Hindi cinema van India. Zorg dat je er op tijd bij bent voor een kaartje!

Ben je ook al in Jaipur geweest? Vertel mij wat jij gedaan hebt!

Have fun en reis je vrij ,
Evy

Hey lezer of reiziger! Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Ik doe mijn best om alle reistips up to date te houden en jij kan daarbij helpen. Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

reisblogger evy van kan

Evy van Kan

In India heb ik de eerste keer de ultieme vrijheid van backpacken mogen ervaren! Sindsdien wil ik niet meer anders. Voor elke reis kies ik mijn eigen bestemmingen, route en hotels. Deze tips deel ik graag met jou, hier op Reisjevrij.nl. Have fun!

Meer over Evy van Kan

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *