Wat heb je nodig op skivakantie?

Wat heb je nodig op skivakantie?

De frisse berglucht, poedersneeuw en lekker actief zijn de hele dag: er is niets fijner dan op skivakantie gaan. Toch vergt een skivakantie wel meer voorbereiding dan een andere vakantie. Waar je in de zomer wat zwemkleding en een handdoek in de koffer meeneemt, zul je met een wintersportvakantie hoogstwaarschijnlijk meer spullen moeten meenemen. Denk bijvoorbeeld aan de ski’s of het snowboard zelf, maar ook veel meer dikke kleding. In dit artikel bespreken we de belangrijkste dingen om mee te nemen op skivakantie.

Belangrijke documenten

Voordat je op skivakantie gaat, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je de juiste documenten bij je hebt. Je kunt bijna alles kopen op locatie, maar het is toch handig om ook hier wat voorbereiding te treffen. Denk aan: paspoort, verzekeringspapieren, eventuele vignetten of andere tickets.

Wintersportspullen

Op wintersport zul je een stuk meer moeten pakken en meenemen. Denk aan je eigen ski’s, snowboard, helm, stokken, muts, zonnebril, pullies, skibroek- en jas. Ook spullen voor buiten de piste zijn belangrijk om mee te nemen, want je bent immers niet de hele dag bovenop de berg. Ook gewone kleding is dus verstandig om mee te nemen. Zoals je ziet: het is nogal wat. Zeker als je met de auto gaat kan het flink proppen worden. Het is dan handig om eens naar dakkoffers te kijken. Dit is een koffer die je op het dak van de auto kunt vastzetten, waardoor je dus meer spullen mee kunt nemen op skivakantie.

Persoonlijke verzorging en medicijnen

Ook persoonlijke verzorging mag niet in jouw paklijst vergeten worden. Zo is het bijvoorbeeld raadzaam wanneer je in een appartement slaapt, je genoeg shampoo, douchegel en wellicht handdoeken meeneemt. Ook zonnebrandcrème, lippenbalsem en aftersun mag je niet vergeten. Juist bovenop de berg kun je gauw verbranden!

Daarnaast doe je er altijd goed aan om iets van ibuprofen en paracetamol mee te nemen. Je weet maar nooit wanneer je opeens hoofdpijn kunt krijgen. Ook andere medicatie die je dagelijks moet slikken kun je het beste in ruime voorraad meenemen. Je wilt tenslotte voorkomen dat je ze kwijtraakt en niet genoeg mee hebt genomen.

Have fun en reis je vrij ,
Evy

Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

reisblogger evy van kan

Evy van Kan

In India heb ik de eerste keer de ultieme vrijheid van backpacken mogen ervaren! Sindsdien wil ik niet meer anders. Voor elke reis kies ik mijn eigen bestemmingen, route en hotels. Deze tips deel ik graag met jou, hier op Reisjevrij.nl. Have fun!

Meer over Evy van Kan

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *