Wat te doen op Magnetic Island: 6 tips!

6x doen op 6x doen op Magnetic Island (Australië)

Eerder gaven we je al praktische tips over hoe je op het prachtige eiland Magnetic Island komt en waar je kunt overnachten. Wij brachten 3 dagen door op dit eiland aan de oostkust van Australië. In deze blog vertellen we je wat onze hoogtepunten waren en wat je zeker moet doen als je een bezoek brengt aan dit eiland.

1. Zwemmen bij Picnic Bay

Picnic Bay is één van de eindhaltes van de bus en omdat we de busregeling nog een beetje moesten uittesten gingen wij als eerste hierheen voor een heerlijke duik in zee. Als je Australië in de Australische zomer (onze winter) bezoekt, zal je te maken krijgen met het kwallenseizoen. Gelukkig liggen bij het strand van Picnic Bay speciale netten in de zee die de kwallen tegenhouden. Zo kun je er toch op je gemak zwemmen! Daarnaast is er veel schaduw en genoeg plek om te zitten of liggen.

Magnetic-Island-Picnic-Bay-Australië
Magnetic-Island-vervoer-Australië-tips

2. Horseshoe Bay

Nog zo’n mooie plek om lekker te zwemmen is het strand aan het andere uiteinde van de buslijn, namelijk Horseshoe Bay. Dit strand is iets uitgestrekter en er zijn een aantal leuke winkeltjes. Er zijn veel bankjes en picknicktafels, maar je kunt ook lekker op het strand liggen. Gelukkig hebben ze ook hier weer netten in de zee liggen!

Magnetic-Island-Horseshoe-Bay-Australië
Het uitgestrekte strand bij Horseshoe Bay

3. De Forts Walk lopen

Misschien wel één van de meest actieve dingen die je op Magnetic Island kunt doen is het lopen van de Forts Walk. Deze relatief makkelijke wandelroute kun je het beste vroeg in de ochtend of na vier uur in de middag lopen. De temperatuur is dan behapbaar. Nadat je de bus bent uitgestapt of je auto geparkeerd hebt, loop je via een goed aangelegd pad met duidelijk aangegeven borden omhoog naar een fort uit de Tweede Wereldoorlog. Het is zeker de moeite waard om door te lopen naar boven. Het uitzicht over het eiland is fenomenaal en was voor ons het letterlijke hoogtepunt van onze dagen op Magnetic Island. Reken op ongeveer 1,5 uur in totaal voor deze wandeling. Dat is inclusief voldoende tijd om foto’s te maken.

Magnetic-Island-Forts-Walk-Australië
Het uitzicht vanaf het fort

4. Spot Wilde Koala’s

De Forts Walk staat bekend om de wilde koala’s die je er kunt spotten! De koala’s slapen overdag en ook daarom kun je de wandelroute het beste vroeg in de ochtend of laat in de middag doen. Kijk tijdens het wandelen goed omhoog of je ergens een grijs beestje in de bomen ziet zitten. Wij zagen er uiteindelijk in totaal drie, wat best een goede score was aangezien we van andere reizigers hoorden dat ze expres teruggekomen waren nadat ze in de ochtend al een poging gedaan hadden. Je moet een beetje mazzel hebben dus!

Magnetic-Island-Koalas-Australië
Een geweldige ervaring om deze beesten in het wild te zien!

5. Ga naar het strand bij Alma Bay

Op onze laatste dag bezochten we het derde strand van Magnetic Island, Alma Bay. De zee was redelijk onstuimig en er lagen geen netten, maar het was desalniettemin weer een mooi strand met typisch Australische voorzieningen als toiletten, barbecue plaatsen en voldoende picknicktafels.

Magnetic-Island-Arcadia-Bay-Australië
De mooie baai van Alma Bay

6. Bezoek de Rock Wallabies

We combineerden ons bezoek aan het strand van Alma Bay met een bezoek aan de kolonie wallabies – een kleine kangoeroe soort – die te vinden zijn bij Geoffrey Bay. De wallabies zijn er gewend aan dat mensen ze voeren en daardoor zijn het er in de loop van de jaren steeds meer geworden. Er wordt aangeraden om ze niet te voeren, maar als je dit toch wilt, zorg dan dat het de juiste groenten zijn (bijvoorbeeld wortels). Loop vooral het hele pad af, want ook hier heb je weer een prachtig uitzicht op de zee. Je zit ten slotte op een eiland!

Magnetic-Island-Rock-Wallabies-Australië
Wat een schattige dieren!

Hopelijk hebben we je enthousiast kunnen maken over dit mooie eiland! Wil je weten hoe je op dit eiland komt en waar je kunt overnachten? Lees dan onze andere blog. Mocht je nog vragen hebben dan horen we het graag.

Have fun en reis je vrij ,
Maaike en Nienke

Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Profielfoto Maaike en Nienke

Maaike en Nienke

Al sinds we elkaar ontmoet hebben, delen we een passie voor reizen. Met het motto ‘je geld komt ooit terug, je tijd niet’ in gedachten, kochten we een backpack en gingen we op wereldreis. Benieuwd naar onze verhalen en ervaringen? Je vindt ze hier!

Meer over Maaike en Nienke

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!
 • Hoi, Wij gaan in oktober naar dit prachtige eiland. 3 nachten
  Rijden in een auto suv met bed achterin, maar hebben accommodatie geboekt met airco.
  Ben nu bezig met ferry boeken, denk dat ik het prettiger en makkelijker vind de auto mee het eiland op te nemen. zijn 50 +. Komen dan waarschijnlijk 15.40 (16 okt)aan op magn. en denk om 10.00 (19 okt)weer terug te varen. Moeten iig 10.00 uitchecken en gaan dan naar Arlie beach. Of adviseer je om een boot later te nemen en nog wat tijd op het eiland door te brengen. inprincipe hebben we dan 2 hele dagen

  Sylvia

  Beantwoorden
  • Hi Sylvia,

   Twee hele dagen zou inderdaad wel voldoende moeten zijn. Het is een klein eiland. Mar als je bijvoorbeeld een hele dag wilt gaan hiken of iets, dan kun je misschien een boot later nemen. Dit ligt natuurlijk ook aan wat je die dag van vertrek nog gaat doen en wat je volgende bestemming wordt?

   groetjes,
   Evy

   Evy van Kan

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *