Welke en hoeveel schoenen neem je mee op vakantie?

Welke schoenen neem je mee op vakantie?

Tijd om op vakantie te gaan, heerlijk! Genieten op een tropisch strand, slenteren door een prachtige stad of met de benen omhoog in een resort. De voorpret begint al bij het inpakken van je koffer of backpack, maar welke schoenen gaan er mee? Help, inpakstress! Schoenen zijn misschien nog wel belangrijker dan kleren, want je moet er een hele dag comfortabel op kunnen lopen. Je neemt daarom vaak te veel schoenen mee en draagt dan de helft niet, onhandig. Je hebt thuis een hele kast vol schoenen, maar welke zijn geschikt voor jouw reis. Het liefst neem je al je schoenen mee natuurlijk, zodat je ter plekke altijd kunt kiezen welk paar schoenen matcht met jouw outfit. Helaas is dat (meestal) onmogelijk. Pak zo efficiënt mogelijk in, welke schoenen gaan mee en hoeveel paar?

De ideale vakantieschoenen voor dames

Een vakantieschoen is een schoen die lekker zit, met alles te combineren is, licht van gewicht en vooral waar je goed op kunt lopen. Dit bij elkaar klinkt als… de sneaker! Een leuk paar dames sneakers is onmisbaar in jouw koffer/tas/backpack. Waarom de sneaker zo onmisbaar is? Omdat het een multifunctionele schoen is, een soort alles-in-een.

Stappendoel

sneakers op vakantie
Wandelroute Jardin

Hoogstwaarschijnlijk wandel je op vakantie meer dan dat je thuis doet. Een lange wandeling door het centrum om cultuur te snuiven, een hike om een waterval te bezoeken of een korte wandeling naar een restaurant. Je komt al snel aan je stappendoel van de dag. Neem je hiervoor je wandelschoenen mee? Nee natuurlijk niet, sneakers zijn perfect geschikt als wandelschoenen. Kies dan wel een sneaker met veel profiel voor meer grip. De rubberen zool van sneakers zorgt ook voor meer grip bij natte ondergronden.

De wandelschoenen laat je thuis, want zeg nou ook eerlijk, het zijn ook niet de meest modieuze schoenen ;). Kies bij je aankoop voor een sneaker met een stevig voetbed, zodat je uren kunt lopen zonder pijnlijke voeten te krijgen. Kies voor een nette sneaker die je overal mee kunt combineren en lekker zit, dan kun je ook zo een restaurant inlopen na een wandeling. Bovendien combineren ze leuk onder jurkjes en korte broekjes.

Sporten op vakantie

Je sportschoenen wel of niet mee? Voor de moedige jij die gaat hardlopen tijdens de vakantie of de sportschool van het hotel gaat proberen. Laat je ze dan toch maar meenemen, als je motivatie hebt om te sporten tijdens de vakantie. Maar hoe vaak zal je de deze echt gebruiken? Laat ze thuis en neem zoals hierboven staat een paar sneakers mee. Kies dan voor een comfortabele sneaker waar je ook op kunt sporten.

De slipper en sandaal

slippers of sandalen

Op vakantie is het onmisbaar; slippers. In de warmte wil je gewoon lekkere koele voeten hebben, neem daarom een paar slippers mee. Sandalen zijn daarvoor ook erg geschikt, maar deze kunnen helaas vaak slecht tegen water. Waterbestendige slippers zijn altijd handig op vakantie. Sandalen lopen misschien wel wat lekkerder en kunnen er wat netter uitzien.

En hoeveel paar dan?

Uiteraard hangt dat af van de soort vakantie, maar drie paar schoenen is de max voor alle soorten reizen. Een goed paar sneakers voor het wandelen, sporten, uiteten en cultuur snuiven. Een paar slippers voor de korte afstanden naar het strand, zwembad of douche. Daarnaast kun je afhankelijk van je vakantie er nog voor kiezen om een extra paar sneakers of sandalen mee te nemen. Bespaar de ruimte in je bagage door niet meer schoenen mee te nemen dan nodig. Oh ja, laat je boots of laarzen thuis, deze ga je niet dragen in de warmte. 

Tip: trek je zwaarste schoenen aan bij vertrek, zodat deze geen ruimte in beslag nemen in je bagage.

De conclusie? Trek je sneakers aan en gaan! Het is aan te raden om goede sneakers mee te nemen, nieuwe kopen voor je vakantie kan dus geen kwaad. Kijk eens bij Supersales voor hoge kortingen op hele diverse merk sneakers!

Have fun en reis je vrij,
Juliëtte

Hey lezer of reiziger! Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Ik doe mijn best om alle reistips up to date te houden en jij kan daarbij helpen. Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Juliette spaaij blogger

Juliëtte Spaaij

De wereld is zoveel groter dan alleen Nederland, dus waarom in Nederland blijven? Ik ben gek op nieuwe culturen, plekken, natuur, zon en vooral alles dat met water te maken heeft. Reizen is voor mij ultieme vrijheid en elke dag is een nieuw feestje. Om deze ultieme vrijheid te ervaren heb ik mijn huis opgezegd, spullen verkocht en ben ik vertrokken. Ik ben voor onbepaalde tijd aan het reizen en deel met veel liefde al mijn tips!

Meer over Juliëtte Spaaij

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *