Zelf rijden Krugerpark: mooiste routes + kaart

Reisjevrij app QR
Download de Reisjevrij app Download de Reisjevrij app

Tips rijden door het Krugerpark: self-drive safari

Zelf rijden door het Krugerpark was een hoogtepunt van onze rondreis door Zuid-Afrika. Met 25 km per uur rijden we door het park, op zoek naar wildlife. Het was moeilijker dan ik dacht! Ik stelde mij voor dat we het park zouden inrijden en direct naast een groep leeuwen zouden rijden. Dat was slechts een wilde fantasie. Het Kruger National Park is zo groot als de helft van Nederland en de dieren zitten overal (en nergens). Je rijdt soms uren zonder een lid van de BIG Five (leeuw, neushoorn, luipaard, olifant of buffel) te zien. Gelukkig zit het Krugerpark vol wild en is een mooie zebra of impala nooit ver weg. Wat is de beste en mooiste route door het Krugerpark? Ik geef je graag wat tips!

huurauto zuid afrika suv
self drive krugerpark 2024
Zelf rijden in onze gehuurde SUV Ford Eco Sport

Beste route Krugerpark

Helaas weet je nooit van te voren waar de dieren zitten. Je moet een beetje geluk hebben. Sommige dieren lopen enkele kilometers per dag, andere dieren zijn territoriaal en bevinden zich altijd in een straal van X km.

Tip! Koop bij de ingang van een gate een kaart van het Krugerpark!

Om je te helpen met het plannen van je bezoek aan het Krugerpark, heb ik een aantal route opties voor je uitgewerkt. Het is handig om internet te hebben tijdens het rijden! Schaf handig en goedkoop een databundel aan via de App Airalo, dan kun je goedkoop internetten en navigeren via Google Maps!

Self-drive Safari – 2 Routes voor 1 dag

Niet iedereen heeft de tijd om enkele dagen in het Krugerpark door te brengen. In dat geval zou ik me richten op het zuiden van het Krugerpark. In het zuiden regent het meer, waardoor er meer water en meer wild te vinden is. Bekijk de kaart hieronder, klik op de afbeelding om hem te vergroten.

Krugerpark kaart wegen (Zuiden)
Wegen kaart Krugerpark – het zuiden!

Uitleg kaart

 • Rode wegen = verharde wegen (H- wegen)
 • Gele wegen = onverharde wegen, maar nog steeds goed begaanbaar (S- wegen)
 • Rode G = toegangspoorten / gates
 • Blauwe W of P = waterplaat
 • Groene P = picknick plaats
 • Huisjes = restcamps & restaurants, ook toegankelijk voor dag gasten
 • Verrekijker of mannetje = uitkijkpunt

1. Leuke route vanuit Hazyview / Graskop / Sabie e.o.

Vanuit Graskop, Sabie of Hazyview rijd je naar het Krugerpark. Deze route begint bij de Phabeni gate, op zo’n 45 minuten rijden van Graskop / Sabie en op 20 minuten rijden van Hazyview. De route biedt veel variatie. Je hoeft niet persé de verharde wegen te volgen. Het is onvoorspelbaar waar de dieren precies zijn. Wij hebben zowel dieren gezien vanaf de verharde wegen als de onverharde wegen.

Route krugerpark 1 dag
Leuke route vanuit Hazyview / Graskop

Zorg dat je rond 06.00 uur bij de gate bent! Vanaf de Phabeni gate volg je de S1 richting Skukuza restcamp. Mijn tip is om tot aan Skukuza iets sneller door te rijden. Zo passeer je de drukte en op het tweede gedeelte van de route zijn veel waterplekken en uitkijkpunten die meer tijd in beslag nemen. Bij Skukuza kun je eventueel stoppen om het toilet te bezoeken of wat snacks te kopen. Neem vervolgens de H4-1 richting Lower Sabie. Op de H4-1 vind je diverse ‘loops‘, dit zijn korte onverharde wegen die je iets dieper de bushbush in leiden. Zo’n loop komt uiteindelijk weer op dezelfde weg uit, dus de H4-1. Volg de H4-1 totdat je bij Lower Sabie restcamp bent. Dit is een hele leuke plek om te lunchen. Het restaurant Mugg & Bean is betaalbaar en heeft een mooi uitzicht over de rivier.

restaurants krugerpark
Mugg & Bean @ Lower Sabie Restcamp

Met een volle buik stap je weer in de auto om het tweede deel van de route te rijden. Rijd richting de H10, hiervoor moet je de bekende brug over die je vaker op foto’s ziet.

Brug Lower Sabie Krugerpark
Brug bij Lower Sabie

Zodra je de brug over bent, neem dan eens een zijweggetje, ofwel onverharde weg. De S128 brengt je ook langs een waterplek. Neem vervolgens de S29 om weer op de verharde weg uit te komen. Volg de H10 en stop bij verschillende waterplekken en uitzichtpunten. Deze staan met borden aangegeven. Neem de S32 naar de Orpen dam! Hier is een leuk uitkijkpunt. Je mag de auto uit stappen om te gaan kijken.

orpen dam kruger route
Foto vanaf de Orpen dam.

Na de Orpen dam is het tijd om terug te rijden. Controleer de openingstijden van het park, zodat je tijdig het park verlaat. Vanaf de S32 rijd je naar de S35 en daarna volg je de H1-2 richting Skukuza. Als je voldoende tijd hebt, kun je nog even stoppen bij Lake Picknic Hide. Rijd daarna via de H11 naar de uitgang van het park. Je kunt eventueel de Paul Kruger gate nemen als je niet voldoende tijd hebt om het park te verlaten. Deze ligt op 13 KM van Skukuza rest camp.

Toegangspoort: Phabeni gate
Lunchen bij: Lower Sabie
Aantal KM tot Lower Sabie: 87 km +/- 4 uur incl. sighting
Totaal KM en duur: +/- 230 km in 10 uur tot 12 uur incl. lunch en sighting

zuid afrika giraffe
vogels kurgerpark
zebra kruger

2. Leuke route vanuit Nelspruit, Malelane of Komatipoort

Als je accommodatie zuidelijker ligt, bijvoorbeeld in Nelspruit, Malelane of Komatipoort, dan heb ik nog een leuke route voor je. Deze route begint bij de Crocodile Bridge gate, op zo’n 1,5 uur minuten rijden van Nelspruit, 40 minuten vanuit Malelane en op 20 minuten rijden van Komatipoort. Crocodile Bridge gate ligt niet het dichtste bij, maar de Malelane gate ligt te ver van Lower Sabie Restcamp af. Bovendien hebben wij op deze route de complete BIG 5 gezien!

leuke route Krugerpark map
Leuke route voor 1 dag door het Zuiden

Zorg dat je rond 06.00 uur bij de gate bent! Vanaf de Crocodile Bridge gate volg je de H4-2 richting Lower Sabie restcamp. Op de H4-2 zagen wij heel veel dieren, o.a. olifanten, neushoorns en leeuwen. Dit betekent natuurlijk niet dat deze dieren daar nu nog zijn, maar het zuiden is goed begroeid en er is veel water. De kans op veel wildlife is dus aanwezig. Op de H4-2 steek je ook een brug over. Bij het water zagen wij een kudde olifanten!

Krugerpark route tips
Bij de brug op de H4-2 dichtbij Crocodile Bridge

Rijd nog een stukje door op de H4-2 (verharde weg) en sla daarna de S130 in. Deze weg is onverhard. Vanuit de S130 neem je de S137 en de S28 richting Lower Sabie. Deze route brengt je langs diverse waterplekken. Wie weet zijn er dieren aan het drinken. De weg komt vanzelf weer uit op de verharde weg H4-2. Rijd door naar Lower Sabie Restcamp voor een lunch pauze bij Mugg & Bean restaurant. Van Crocodile Bridge gate naar Lower Sabie is het ongeveer 40 KM rijden. Incl. spotten zul je hier ongeveer 2,5 uur over doen. Je kunt deze route eventueel uitbreiden door ook ten noorden van Lower Sabie een aantal ‘loops’ te nemen.

Na de lunch rijd je verder, eigenlijk weer terug naar het zuiden, maar dan met een omweg. Neem vanuit Lower Sabie de S82. Deze “loop” leidt je weer terug naar de H4-2. Na een tijdje kun je weer de onverharde weg nemen, de H5 (de Cuiper). Hier hadden wij het geluk om héél ver weg een luipaard te zien. Neem je verrekijker dus zeker mee!

Neem de S108 en de S25 richting Crocodile Bridge. Dit rondje lijkt heel klein, maar wij hebben hier bijvoorbeeld 3 uur over gedaan omdat we steeds wildlife tegenkwamen.

leeuwen krugerpark
Leeuwen vlak langs de weg (S25): resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst

Toegangspoort: Crocodile Bridge gate
Lunchen bij: Lower Sabie
Aantal KM tot Lower Sabie: 40 km +/- 2,5 uur incl. sighting
Totaal KM en duur: +/- 90 km in 6 tot 9 uur incl. lunch en sighting

Self-drive Safari – Route voor 2 dagen

Wil je ook één nachtje blijven slapen in het Krugerpark? Dan zou ik voor Lower Sabie Restcamp kiezen. Lees hier meer over goedkoop overnachten in het Krugerpark. Klik op onderstaande kaart om de route te bekijken.

Route 2 dagen Krugerpark
Route van 2 dagen Krugerpark

Dag 1
Vanuit Graskop, Sabie of Hazyview rijd je naar het Krugerpark. Zorg dat je om 06.00u al bij de Phabeni gate bent. Vanaf de Phabeni gate volg je de S1 richting Skukuza restcamp. De weg is ongeveer 40 KM en je doet er zo’n 1,5 / 2 uur over. Neem eventueel een omweg via de S65 en de H1-1 voordat je doorrijdt naar Skukuza. Lunch bij Skukuza in het restaurant, of neem je eigen picknick mee voor de Lake Panic hide Picknick plaats.

Neem vervolgens de H1-2 richting het noorden. Via de H12 neem je vervolgens de afslag naar de S30, een onverharde weg. Neem daarna de S128 richting het noorden en rijd door totdat je de H10 kruist. Volg nu de weg naar Lower Sabie.

game drive safari jeep
Safari via Krugerpark

Overnacht bij Lower Sabie en boek eventueel ook een safari (game drive) via Lower Sabie. Bekijk de prijzen hier. De Sunset Drive (safari van 3 uur) begint om 16.30u, dus zorg dat je uiterlijk om 16.00u bij Lower Sabie incheckt.

Dag 2
De volgende ochtend kun je eventueel ook starten met een Sunrise Drive via Lower Sabie. Als je deze Sunrise drive doet, dan ben je rond 07.00 – 08.00u terug in het kamp. Even ontbijten in het mooie restaurant en daarna begin je weer aan je self-drive safari. Afhankelijk van je tijd en planning, kun je vanuit Lower Sabie direct doorrijden naar het zuiden (Crocodile Bridge Gate = 40 km dus 1 tot 1,5 uur rijden). Je verlaat het park dan rond 11.00u en dat geeft je voldoende tijd om door te rijden naar Swaziland.

Een andere optie is om deze dag nog volledig te benutten en alle S-wegen te verkennen. Wij hebben op deze route nog heel veel wildlife gezien! Zorg dat je lunch meeneemt vanuit Lower Sabie. Je kunt hier boodschappen doen en een broodje of picknick inslaan. Er liggen namelijk geen restaurants op deze route.

Toegangspoort: Phabeni gate
Exit poort: Crocodile Bridge gate
Lunchen bij: Skukuza
Overnachten: Lower Sabie
Totaal KM dag 1: +/- 124 km
Totaal KM dag 2: +/- 110 km

Self-drive Safari – Route voor 3 dagen

Wil je net zoals ons twee nachten in het Krugerpark slapen? Dan deel ik graag onze route met je! Klik op onderstaande kaart om de route te bekijken.

Krugerpark road map
Krugerpark 2 overnachten en 3 dagen

Wij sliepen de eerste nacht bij Satara, dus wij konden het beste via de Phalaborwa of Orpen gate naar binnen gaan. Wij kozen de Orpen gate, dat ligt op 30 minuten rijden van Hoedspruit en 1 uur rijden van Hazyview. De tweede dag zijn wij bij Lower Sabie gaan lunchen en zijn daarna doorgereden naar Crocodile Bridge Restcamp. Als je voldoende tijd hebt, blijf dan een nachtje bij Lower Sabie slapen. Zit je met een krappe planning, dan kun je bij Crocodile Bridge overnachten en de volgende dag verder reizen. Bekijk hier onze route door Zuid-Afrika.

Toegangspoort: Orpen gate
Exit poort: Crocodile Bridge gate
Overnachten 1e nacht: Satara Restcamp
Overnachten 2e nacht: Lower Sabie of Crocodile Bridge Restcamp
Totaal KM dag 1
: +/- 124 km
Totaal KM dag 2: +/- 110 km
Totaal KM dag 3: +/- 90 km
Tip game drives: sunset drive om 16.30u via Satara Restcamp op dag 1. Self drive op dag 2. Sunrise drive via Lower Sabie of Crocodile Bridge om 04.00u op dag 3.

mooie kudu
waterplekken wildlife
satara leeuwen

Tips zelf rijden door het Krugerpark

Het is écht een aanrader om zelf te rijden door het Krugerpark (ook wel self-drive genoemd). Je kunt stoppen waar en wanneer jij wilt, en er is niets vetter dan zelf dieren te spotten!

zuid afrika huurauto 2024

Hier een aantal tips en dingen waar je rekening mee moet houden:

 • Je mag max. 50 km per uur rijden op de verharde wegen in het Krugerpark en max. 40 km per uur op onverharde wegen.
 • Onze ervaring is dat je sowieso niet te snel rijdt omdat er dieren kunnen oversteken en je de dieren het beste kan spotten als je langzaam rijdt.
 • Houd afstand van je voorganger. In het Krugerpark kan zomaar een auto bovenop de rem staan omdat hij (misschien) iets gezien heeft.
 • Er staan flitsers in het park, dus houd je aan de snelheid.
 • Je mag in het Krugerpark niet off-road rijden om bijvoorbeeld dichter bij de dieren te komen.
 • Bereken hoeveel tijd je nodig hebt om van de gate naar het kamp te komen (of van kamp naar kamp). Van Satara Restcamp naar Crocodile Bridge is het 137 km, dus zonder stops al 2 uur en 45 minuten rijden.
 • Zet je motor uit als je even bij de dieren blijft staan.
 • Een hogere auto (SUV) is fijn en comfortabel, maar niet noodzakelijk.
 • Je mag niet uit de auto stappen, behalve bij de kampen en bepaalde picknick plekken (op eigen risico).
 • Tank voordat je het park in rijdt, je auto vol. Bijna alle restcamps hebben overigens wel tankstations.

Hopelijk heb ik je geholpen met het plannen van je bezoek aan het Krugerpark. Wellicht vind je deze artikelen ook interessant:

Have fun en reis je vrij ,
Evy

Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Dit blog is geupdate in januari 2024.
reisblogger evy van kan

Evy van Kan

In India heb ik de eerste keer de ultieme vrijheid van backpacken mogen ervaren! Sindsdien wil ik niet meer anders. Voor elke reis kies ik mijn eigen bestemmingen, route en hotels. Deze tips deel ik graag met jou, hier op Reisjevrij.nl. Have fun!

Meer over Evy van Kan

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!
 • Leuk! dank voor de informatie.
  Wij gaan in oktober daarheen en zijn blij met jullie suggesties!
  We zoeken nog een B&B of AirBNB in de buurt van Nelspruit of Graskop om flexibel te zijn in het “aanvliegen” van het Krugerpark.
  Wie weet hebben jullie nog goede suggesties!

  Overigens zijn Wilma en ik al vele malen in India geweest. Zowel zakelijk als prive.
  dat was geweldig, alle keren!

  Jos en Wilma

  Jos Hillen

  Beantwoorden
  • Hoi Jos,
   Leuk! Graskop is niet echt een goede uitvalsbasis om het Krugerpark te bezoeken.

   Op mijn website vind je onze route door Zuid-Afrika incl. onze accommodaties.

   Groetjes,
   Evy

   Evy van Kan

   Beantwoorden
 • Hoi Evy, wat een ontzettende gave site met nog mooiere reisverslagen ! Echte SUPER ! Dit gaat ons ontzettend helpen bij de zoektocht naar een van onze wereldreizen. Na fantastische camper rondreizen in Amerika en Canada plannen we in 2020 om Zuid Afrika aan te doen. Uiteraard zijn daar de Panorama route en het Krugerpark twee hoofdthema’s. Aangezien we uiteindelijk willen eindigen in Kaapstad (met binnenlandse vlucht van Durban richting Addo), moeten we een beetje optimaliseren qua dagen (max. 20-22 totaal) zonder uiteraard te hoeven haasten en dingen te missen. We denken zeker aan 2-3 dagen Kruger met een combi van zelf doen en 1 of meer begeleide game drives. Lang verhaal kort, we vinden het lastig om een optimale route te maken vanaf Johnannesburg richting Graskop, om vervolgens de Panorama Route optimaal mee te pakken en dan het mooiste stuk (in het Zuiden) van Kruger te zien, om via Swaziland verder naar het Zuiden te gaan. We zijn erg onder de indruk van jouw Kruger tips. Jouw route 1 en 2, maar vooral de combi van deze twee in 2 dagen. De vraag die we daarbij hebben is, wat missen we echt van route 1, als je dat vergelijkt met dag 1 van de tweedaagse route? En wellicht heb je nog een tip hoe we het beste de Panorama Route kunnen doen? Wij denken ook aan vanaf Graskop via de R532 en dan dezelfde route terug. Je kan namelijk niet echt efficient aan de oost kant komen om via de R40 terug te komen richting Hazyview. Of is dat juist een mooi stuk en valt het omrijden via R36, R527 en R531 naar R40 mee? Mocht je nog meer goed tips voor ons hebben, nav bovenstaande, dan houden we ons uiteraard aanbevolen.
  hartelijke groet en alvast bedankt voor je reactie, Ron (& Linda)

  Ron

  Beantwoorden
  • Hey Ron en Linda,

   Dankjewel! Superleuk dat jullie naar Zuid Afrika gaan! Onderaan dit artikel staan nog enkele linkjes naar bijvoorbeeld info om de Panorama route te reizen en ook onze volledige reisroute door Zuid-Afrika. Daarin staat hoe wij het gedaan hebben. In het kort: johannesburg -> Graskop (overnachting) -> panorama route rijden met eindbestemming in of dichtbij het Kruger park (overnachting) -> Dan het kruger park in (beginnen in noord en eindigen in zuid) -> dan direct door naar Swaziland. Ik zou in het Kruger park zeker 2 nachten boeken zodat je 3 dagen hebt om op safari te gaan. Je kunt dan verschillende delen van het park zien en inderdaad een combinatie doen van route 1 en 2. Allebei leuke routes, maar route 2 is met meer groen en wij hebben daar het meeste wild gezien!

   Groetjes en heel veel plezier,
   Evy

   Evy van Kan

   Beantwoorden
   • Hoi Evy,

    Wat een waanzinnig nuttige info heb je hier. Dank!

    Een vraag. Jij bent op dag 2 al doorgereden naar Crocodile Bridge. Is je dag 2 dan niet te druk vanaf Satara?

    En ben je vervolgens op je derde dag direct doorgereden naar Eswatini?

    Het is mij een beetje onduidelijk hoe je je 3 dagen plan hebt uitgevoerd in 2 dagen. Aangezien je op dag 3 lijkt te zijn vertrokken naar Eswatini in de ochtend.

    Of lees ik het verkeerd?

    Dank voor je
    hulp!

    Edwin Basak

    Beantwoorden
    • He Edwin,

     Dankjewel voor het compliment! Je hebt 2 overnachtingen en daardoor 3 dagen.
     Dag 1 hele dag rondrijden, overnachten Satara. Dag 2 hele dag rijden, richting crocodile bridge, hier overnachten. Dag 3 ‘‘s ochtends vroeg opstaan en nog een stukje selfdrive doen. Rond 12u park verlaten, lunchen en doorrijden naar Eswatini.

     Wij hadden ook al 2 nachten in een private game reserve, dus eigenlijk 4 nachten en 5 dagen safari!

     Groetjes,
     Evy

     Evy van Kan

     Beantwoorden
     • Hoi Evy,

      Dank voor je snelle reactie! Nu is het helemaal duidelijk voor mij.

      Wij zitten eigenlijk te kijken naar 1 nacht private game reserve, deels door de tijd, maar eigenlijk vooral ook door de kosten. Denk je dat dit de moeite waard is? Dat we bijvoorbeeld na het nachtje daar een private game safari doen en vervolgens het Kruger Park intrekken op weg naar Satara? Voor vervolgens nog 2 nachten in Kruger Park zelf?

      Ik zit dan zelf te kijken naar Timbavati Game Reserve, deze lijkt ook wel geschikt te liggen met de rest van jouw reisplan.

      Hoor het graag!

      Edwin Basak

     • He Edwin,

      Uiteraard kun je ook 1 nacht en 1-2 safaris doen in het prive park. Het is wel kort omdat je dan heel weinig tijd kan spenderen in de accommodatie (die dus toch best duur is). Wij hebben namelijk ook echt tijd in de accommodatie doorgebracht, rusten en genieten. Maar ik begrijp heel goed dat het heel veel geld is voor 1 of zelfs 2 nachten. Dat vond ik ook toen, en toen lagen de prijzen nog een stuk lager. Anderzijds, je bent op vakantie en sommige ervaringen doe je maar eens in je leven.
      Ik denk ook dat Timbavati goed is!

      Groetjes,
      Evy

      Evy van Kan

 • Hi Evy,
  Dank voor de uitgebreide blog – heel erg leuk en handig! Vanaf hoe laat en tot hoe laat mag je zelf rondrijden als je in het park overnacht?

  Gr,
  Peter

  Peter

  Beantwoorden
  • Hey Peter,

   Graag gedaan! Die informatie vind je in een ander blog! Je mag rondrijden tot dat de poort van je accommodatie / camp dicht gaat. Dit is weer afhankelijk van het seizoen waarin je gaat. Tussen 17.30u en 18.30u moet je in je kamp zijn.

   Groetjes en heel veel plezier!
   Evy

   Evy van Kan

   Beantwoorden
 • Wij verblijven een of twee nachten in Sabie. Eigenlijk voor de Panorama route en daarna weer terug naar Pretoria. Maar nu willen we toch Kruger mee pakken. Met de totale reistijd bedoel je dit vanaf Sabie en weer terug? En wat zijn de kosten om een dag Kruger te bezoeken (de eerste route die je beschrijft) ?

  Malissa

  Beantwoorden
  • He Malissa,

   Ik zou een hele dag voor het Krugerpark uittrekken. Zorg dat je om 05.30u of 6u ’s ochtends bij de gate bent. Vanaf Sabie is dat ongeveer 45 minuten rijden. De tijd die ik noem van 10 tot 12 uur is het rondje vanaf de toegangspoort / gate. Maar dat is dus ook inclusief héél veel stilstaan en dieren kijken. Soms doe je 30 minuten over 2 km omdat je zoveel dieren spot… Als je het rondje zou rijden zonder stoppen en stilstaan, dan doe je er 4 tot 6 uur over omdat je maar 40 tot 50 km per uur mag rijden in het park.
   Je betaalt gewoon de toegangsprijs voor 2 personen. Ongeveer €24 p.p. en verder gewoon het eten enzo.

   Groetjes,
   Evy

   Evy van Kan

   Beantwoorden
 • Dag Evy, kan je de ramen van uw wagen openen om foto’s te nemen?

  Mark

  Beantwoorden
  • He Mark,
   Ja hoor dat kan! Je voelt zelf ook goed aan wanneer dit niet kan, maar de dieren blijven altijd op afstand.
   Groetjes,
   Evy

   Evy van Kan

   Beantwoorden
 • Hallo!
  Bedankt voor de tips, dit helpt ons bij het plannen van onze self drive.
  Wij kunnen pas om 06:00 uur uitchecken bij de locatie waar wij overnachten, dus dat betekent dat wij op z’n vroegst om 07:00 uur bij Orpen Gate kunnen zijn. Jij geeft aan er om 06:00 uur zeker te zijn, zal dit denk je problemen op kunnen leveren wanneer je later bij de ingang bent?

  We willen van Orpen Gate naar Satara, dus we houden de ‘Self-drive Safari – Route voor 3 dagen’ aan uit dit artikel.

  Groetjes

  Laura

  Beantwoorden
  • Hi Laura,

   Nee dat zal zeker geen probleem zijn. Het is misschien iets drukker rond die tijd, dus dan moet je misschien even wachten wanneer je het park wilt inrijden. Ook kan het in het park dan al wat drukker zijn, terwijl je om 06.00u bijna alleen door het park rijdt.
   Wij hebben ook de route van 3 dagen gedaan. Erg leuk!
   Superveel plezier!
   Groetjes,
   Evy

   Evy van Kan

   Beantwoorden
 • Beste Evy, heel blij met je site met alle tips en voorbeeldroutes! Wij gaan deze zomer met gezin naar Kruger national park en hebben nu het plan om vanuit Hoedspruit via Orpen gate naar Skukuza restcamp te rijden in 1 dag, daar te overnachten en dan de volgende dag via Lower Sabie naar Croccodile Bridge Restcamp te rijden. Denk je dat dit te doen is qua afstand?? Groetjes Irmgard

  Irmgard Fieten

  Beantwoorden
  • Hi Irmgard,

   Ik reageer even namens Evy. Wat gaaf dat jullie naar Zuid-Afrika gaan, echt een geweldig land!
   Ja, dat is zeker goed te doen!
   Veel plezier alvast!

   Groetjes, Laura

   Laura de Greef

   Beantwoorden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *