Zelf schieten op een shootingrange: mijn ervaring in New York City

Reisjevrij app QR
Download de Reisjevrij app Download de Reisjevrij app

Zelf met wapens schieten in New York City: tips en ervaringen

Hoewel ik tegen wapens en het legale wapenbezit in de Verenigde Staten ben, wilde ik toch graag eens ervaren hoe het nou voelt om met een echt wapen te schieten. Een betere plek om zoiets te doen dan in The States is er volgens mij niet! Ik bezocht een week New York City en bekeek de mogelijkheden om een shooting range te bezoeken. Via NewYork.nl, waar veel informatie staat over deze stad, vond ik ook een schietbaan vlakbij New York City, in New Jersey. In dit blog deel ik mijn ervaring!

Schieten in de Verenigde Staten

shootingrange bezoeken new york amerika

Zoals ik al zei, wilde ik super graag een keer met echte wapens schieten. Dé plek om dit volgens mij te doen is op een schietbaan in Amerika. Dit omdat men hier eigenlijk zomaar een wapen kan bezitten en je in Nederland op de schietvereniging niet zoveel keuze hebt uit de verschillende soorten wapens. Daarom wilde ik heel graag een keer een bezoekje brengen aan een Amerikaanse schietbaan! Gezien ik een week op citytrip ging naar New York City, had ik genoeg tijd om de stedentrip te combineren met het bezoeken van een schietbaan.

tips voor schietvereniging new york city
De ‘doelen’ waar je op richt

Eerst ging ik zelf Googelen, maar het is best lastig om een schietvereniging (in de omgeving van New York) te vinden en dan ook nog eens als buitenlander, zonder vergunningen et cetera, zomaar te mogen schieten. Via de website over New York kun je een mooi pakket boeken bij de schietvereniging Gun for Hire in New Jersey, nabij New York City. Voor €90 per persoon mag je een uur lang met twee soorten wapens schieten. Naast het schieten leer je ook hoe je het magazijn van het wapen wisselt en vult met kogels. Je schiet op grote vellen papier, je targets, (met een leuk printje, zoals een zombie) en kan zelf de afstand bepalen. Ik heb het pakket uitgeprobeerd en beschrijf hier hoe ik het vond!

Ervaring Gun for Hire shootingrange

ervaring met schietbaan in amerika new york city
Kies er maar eentje uit!

Ik moet eerlijk bekennen dat ik vooraf wat zenuwachtig was! Ik had nog niet eerder met een echt wapen geschoten dus was zowel benieuwd als een beetje angstig hoe dit zou voelen. Gelukkig is het me alles meegevallen en was het enkel een hele vette ervaring! Als je binnenkomt bij de schietvereniging, kom je eerst langs een winkel waar je alle soorten wapens kunt kopen. Dit was al bizar om te zien! Etalages vol met wapens in alle soorten en maten. Mensen liepen de winkel uit met grote dozen alsof ze net een televisie hadden gekocht.

Eenmaal binnen is de sfeer heel gemoedelijk. Eerst moet je naar een ‘klaslokaal’ waar je informatie krijgt en de regels worden opgesomd. Deze regels zijn volledig te begrijpen: bijvoorbeeld dat je een geladen wapen nooit in de richting van anderen (of jezelf) mag houden. Ook moet je een aantal papieren ondertekenen met onder andere medische verklaringen. Daarna haal je bij de balie je wapens op. Ook krijg je een beschermingsbril en gehoorbescherming. Dit is hard nodig, want eenmaal in de schiethal klinkt de ene harde knal na de andere! Dit was in het begin best intens, later raak je er aan gewend. De schietbaan wordt gebruikt door meerdere mensen, onder andere leden van de vereniging die met hun eigen wapen schieten, en natuurlijk andere ’toeristen’. Naast ons zaten twee jongens met een heel zwaar wapen te schieten, waar echt een enórm harde knal vanaf kwam.

schietbaan in de buurt van new york city
Goed luisteren naar de uitleg!

Dit maakte het soms wat lastig om naar de uitleg van de medewerker te luisteren. Dit is jammer en onhandig, want je wil wel weten wat je aan het doen bent! Gelukkig spreekt veel voor zich en kun je ook goed zién wat hij allemaal doet. Het is ook totaal niet moeilijk. De medewerker blijft er de eerste keer dat je schiet bij staan, dus dat is allemaal goed geregeld. Wij begonnen met schieten met een Glock, een handwapen. Eerst werd uitgelegd hoe je kogels in het magazijn doet en vervolgens hoe je het magazijn in het wapen stopt. Nadat je geschoten hebt, moet je het magazijn er weer uit halen.

shootingrange in de buurt van new york city tips

Wat een spannend gevoel! De terugslag viel mij met dit wapen erg mee en na de eerste drie schoten begon ik het ook echt leuk te vinden. Je probeert uiteraard te richten op de vellen papier, maar dat vond ik nog best lastig! Na ongeveer 50 kogels (wij gingen om en om en schoten er 5 per keer) is het tijd voor het volgende wapen.

schieten met een AK 47 in amerika new york new jersey

Nu is het tijd voor het echte werk: een AK-47. Weer werd ik wat zenuwachtig, dit is echt een groot wapen en je moest je schouder goed tegen de achterkant van het wapen zetten tegen de terugslag. Wederom krijg je eerst een uitleg (hier gaan veel grotere kogels in!) en wordt het vel papier met je ‘doel’ verwisseld en wat naar achter geschoven. Je hebt overigens drie vellen met ’targets’ dus je kunt nog een keer wisselen. De terugslag viel mij wederom enorm mee! Als je het wapen goed tegen je lichaam aan houdt, is er niets aan de hand. Wederom heel vet om met zo’n ding te schieten! Wat ik aan dit wapen ook heel leuk vond, is dat je door een vizier moest kijken waar een laser in zat. Zo kon je goed richten op de doelen! Bij dit wapen kregen we 40 kogels.

new jersey schietbaan boeken

Na ongeveer 45 minuten, en dit vliegt voorbij, is het tijd om af te ronden. Al je kogels zijn weggeschoten, en ik moet eerlijk bekennen dat ik het nu ook wel weer gezien had. Al met al is dit wel een hele bijzondere ervaring!

shootingrange gun for hire new jersey nabij new york
Aardig wat flesjes geraakt, toch?!

Ben je nou zo enthousiast geraakt en wil je nog meer of met andere wapens schieten? Dan kan dit ook, tegen bijbetaling. De vellen papier mag je mee naar huis nemen!

Bereikbaarheid

zelf schieten met een glock in new york new jersey

De Gun for Hire shootingrange bevindt zich in New Jersey, de staat die naast New York ligt. In principe is de schietvereniging niet ver verwijderd van het centrum van New York, maar helaas is de vereniging wat lastig te bereiken met het openbaar vervoer. Het is mogelijk om de bus (198) vanaf Port Authority in New York City naar de halte Willowbrook Mall Shoppers Stop te nemen. Vanaf daar kun je dan nog een Uber nemen voor het laatste stukje naar de schietvereniging. Deze bevindt zich op een soort industrieterrein.

Dit was ook mijn plan. Ik kwam iets voor 11:00 uur aan op Port Authority en zag op de borden dat de bus 11:00 zou vertrekken. Omdat ik nog een kaartje (en koffie!) wilde halen, besloot ik de volgende bus te nemen. Ik kwam er later echter achter dat de volgende bus pas twee uur (!) later zou gaan. Hou hier dus rekening mee. Verder is het reizen met het openbaar vervoer in New York prima te doen. Dit is meteen ook de goedkoopste optie: het kaartje (enkeltje) voor de bus kost rond de $8, het stukje met de Uber rond de $10. Deze reis zou in totaal (enkele reis) ongeveer 1,5 uur duren.

tips voor schietvereniging new york new jersey
Onderweg geniet je van het Amerikaanse verkeer en leven!

Ik heb uiteindelijk dus een Uber genomen vanuit New York naar de Shooting Range. Hiervoor dien je de Uber-app te downloaden en internet te hebben. Verder werkt het heel simpel: de app ziet waar jij je bevindt, jij typt in waar je naartoe wil en direct krijg je meerdere opties van auto’s die in jouw buurt zijn. De prijs van de rit staat er ook meteen bij. Zodra je een optie aanklikt, komt de auto jouw kant op! Dit is wel de prijzigere optie: heen heb ik $73 betaald en terug $60. Dit komt ook door de tol die betaald moet worden. Dit is dan wel weer de snellere optie: met een auto doe je er ongeveer 40 minuten over. Als je met meerdere mensen naar de schietbaan gaat en de prijs kunt delen, is dit waarschijnlijk de beste optie.

Wij kwamen rond 12:00 aan bij de schietvereniging, en waren rond 15:00 weer terug in het hotel. Op die manier hadden we dus nog een middagje en avond om New York verder te ontdekken! Het bezoekje kun je dus goed combineren met de rest van de citytrip.

Boek dit schietpakket!

waar schieten met wapens in amerika

Ik was erg blij met het schietpakket, het is het geld echt waard en het is een hele leuke toevoeging aan je stedentrip naar New York City. Als je genoeg tijd hebt, zou ik dit zeker aanraden.

Behalve dit leuke pakket zijn er op www.newyork.nl nog vele andere tours en dagtrips te boeken. Neem zeker eens een kijkje!

Meer over New York

Heb jij ook al eens met echte wapens geschoten? Laat hieronder een berichtje achter.

Have fun en reis je vrij ,
Sofie

Hey lezer of reiziger! Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Ik doe mijn best om alle reistips up to date te houden en jij kan daarbij helpen. Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

sofie hoebe

Sofie Hoebe

Door de jaren heen ben ik echt reis-verslaafd geraakt! Ik heb al een heel aantal landen van mijn bucketlist mogen afstrepen, maar er staat ook nog genoeg op. Het liefst maak ik actieve reizen: ik ga vaak op wintersport, duik graag en doe op reis zoveel mogelijk excursies en actieve activiteiten. Mijn reizen zijn heel gevarieerd: van all-inclusive hotels tot campings, van touren in een camper tot een zeilvakantie of cruise. Ik heb ruim twee jaar op het Caribische eiland Sint Maarten gewoond, dus ook over die regio kan ik veel vertellen. Ik hoop jullie door deze ervaringen ook verder op weg te helpen!

Meer over Sofie Hoebe

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *