Zeven dingen die écht vervelend zijn op vakantie

7x wat écht vervelend is in het buitenland

Natuurlijk is er niets leuker dan op vakantie gaan of een mooie rondreis maken. Lekker de hele dag leuke dingen doen, mooie dingen zien, lekker eten en genieten. Maar het is niet altijd rozengeur en maneschijn op vakantie. Er zijn echt een paar dingen die ik eigenlijk best wel irritant vind. Heb jij dat ook? Nou hier komt mijn top zeven meest irritante dingen op vakantie:

1. Niet uit de kraan kunnen drinken

Dit is iets dat ik altijd vergeet. Je kunt in veel landen absoluut niet uit de kraan drinken. Je wordt ziek als je het wel doet. Dus: flessen water kopen en het water niet doorslikken tijdens het tandenpoetsen en douchen. Eenmaal thuis vind ik het weer zo fijn om met een gerust hart mijn tanden te poetsen en lekker kraanwater te drinken. Tja, dat zijn de kleine dingen in het leven!

2. Continu smeren met DEET

Aaarghhh…DEET! Het lijkt alsof buitenlandse muggen altijd agressiever zijn en alsof de muggenbulten nóg erger jeuken. Sommige muggen dragen enge ziektes en virussen met zich mee zoals Malaria, dengue (knokkelkoorts) of het Zikavirus. Goed smeren met DEET is daarom een must, maar wel erg vervelend. Het stinkt, smaakt vies (op de een of andere manier krijg ik de smaak van DEET altijd in mijn mond), het kost veel tijd en het is enorm slecht voor je huid. Echt irritant dus!

3. Diarree krijgen

In het buitenland en met name in Azië, Afrika en Zuid-Amerika, moet je altijd opletten wat je eet. De hygiëne is vaak niet top en het eten wordt soms bereid met of gewassen in kraanwater. IJsblokjes kun je in niet-toeristische gebieden beter vermijden. Ook kun je niet overal eten, zoals aan de leuke en heerlijk geurende kraampjes op straat.

4. Het moeten doen op enorm smerige WC’s

Diarree hebben is vervelend en al helemaal als je op doorreis bent. Je moet het dan “doen” op vieze wc’s of van die “hurk wc’s” ofwel een gat in de grond. Ook vervelend is dat je eigenlijk altijd WC-papier bij je moet hebben! Wat dat betreft vind ik het heerlijk om thuis te komen en dat ik zonder na te denken kan gaan zitten op mijn eigen troon :D.

smerige-wcs
Ik heb het toch maar even opgehouden…

5. Mensen die jou zien als een wandelende geldmachine

Als blanke toerist word je vaak gezien als een wandelende geldboom. Ik vind het vervelend dat ik niet weet wie ik kan vertrouwen en wie niet. Als een voorbijganger je vriendelijk de weg wijst of zelfs een stukje met je meerijdt en hij vraagt er daarna geld voor, dan is dit wel een domper. Als iemand op je afstapt om een vriendelijk praatje te maken, dan zit daar meestal iets achter. Ze willen je iets verkopen of naar een winkel lokken. Na een tijdje is dit best irritant.

6. Krijsende kinderen in het vliegtuig

Je herkent het vast ook wel? Krijsende kinderen aan boord van het vliegtuig zijn echt irritant (sorry, het is gewoon zo). Natuurlijk heb ik begrip voor de ouders en kids, zeker bij lange vluchten en hele jonge kinderen / baby’s. Toch zijn huilende of schreeuwende kinderen gewoon irritant, punt!

7. Andere toeristen

Bijna overal waar je komt en zeker bij mooie bezienswaardigheden zijn andere toeristen. Soms zelfs massa’s! Wat ik hier irritant aan vind? Dat het soms niet mogelijk is om een mooie foto te maken zónder iemand anders er op te hebben.

Borobudur toeristisch
Gezellig druk bij de Borobudur!

Wat vind jij nu echt vervelend op vakantie?

Have fun en reis je vrij,
Evy

Hey lezer of reiziger! Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Ik doe mijn best om alle reistips up to date te houden en jij kan daarbij helpen. Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

reisblogger evy van kan

Evy van Kan

In India heb ik de eerste keer de ultieme vrijheid van backpacken mogen ervaren! Sindsdien wil ik niet meer anders. Voor elke reis kies ik mijn eigen bestemmingen, route en hotels. Deze tips deel ik graag met jou, hier op Reisjevrij.nl. Have fun!

Meer over Evy van Kan

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *