Ziplinen in Zuid-Afrika met Canopy tours

Reisjevrij app QR
Download de Reisjevrij app Download de Reisjevrij app

Ziplinen in Zuid-Afrika met Canopy tours

Ik heb altijd al eens willen ‘tree hoppen’! Tarzan en Jane spelen en van boom naar boom slingeren. In Thailand is dit een bekende activiteit, maar ik wist niet dat je ook kon ziplinen in Zuid-Afrika! Ik was aan het zoeken naar activiteiten in Drakensbergen en kwam zo bij Canopy tours terecht. Ik houd wel van een adrenaline kick, dus deze tour hebben we direct geboekt!

canopy tour zuid afrika
Very charming!

Ziplinen in Drakensbergen en andere plekken

Canopy tours (letterlijk boomtoptochten) biedt zipline tours aan door heel Zuid-Afrika, namelijk:

Wij kozen voor Drakensbergen omdat dit op onze route lag én een supermooie omgeving is om te zippen.

Ziplinen drakensbergen
Wij gingen ziplinen in Drakensbergen

Over de tour

De details van hoe mooi, hoog en vet het was, zal ik je besparen! Het is in elk geval een hele avontuurlijke en mooie manier om de natuur van Drakensbergen te zien. Ga het zelf maar ontdekken. Ik vertel je graag wat meer praktische zaken over de tour.

Je hopt over 14 verschillende boomtopplatformen, ofwel 14x ziplinen.

In Drakensbergen totaal hop je over 14 verschillende boomtopplatformen, ofwel 14 slides. De ene slide heel lang, de ander heel hoog of snel. Je krijgt van Canopy tours de benodigdheden zoals een helm, handschoenen en een tuigje met de veiligheidskabels. Voordat je aan de tour begint krijg je de veiligheidsinstructies uitgelegd. Daarna ga je met de jeep naar het beginpunt van de ziplines. Bij elke canopy geven de instructeurs uitleg over de slide (bijvoorbeeld of je jezelf moet afremmen of niet). En dan kan de pret beginnen!

Boomtoptochten - ziplinen
wat doen drakensbergen
Mike heeft hoogtevrees, maar vond de Canopy tour super vet!

Hoe kun je deze tour inplannen in je reis?

De canopy tour kun je doen vanuit Central Drakensberg. De tour organisatie ligt in Cathkin park, op 10 minuten rijden van onze accommodatie in Drakensberg. De tour duurt 2 tot 3 uur (afhankelijk van het aantal deelnemers) en is vanaf 08.30u te boeken. Er gaan meestal meerdere tours per dag, het laatste tijdstip is 13.00u. Je kunt reserveren via deze website.

Hoogtevrees?

Mike heeft ook last van hoogtevrees, maar ook hij vond het echt super cool om te doen! Het is natuurlijk ook super veilig. Je bent op drie verschillende punten vastgeketend met een staalkabel. Daarnaast word je goed begeleid door het personeel. Er gaan twee medewerkers mee.

Leuk voor kinderen?

Ja deze tour is superleuk voor kinderen. Natuurlijk moeten ze oud genoeg zijn om de veiligheidsinstructies te begrijpen.

Conditie?

Je moet niets aan je benen en armen hebben. Je armen heb je nodig om jezelf af te remmen en vast te houden. Op de terugweg moet je nog een stukje (20 minuutjes) berg op lopen naar de jeep.

Kosten?

De tour kost ongeveer €38 per persoon en is incl. lunch. It is worth it!

Waar overnachten in Drakensbergen?

Wij hadden een superfijn verblijf in Centraal Drakensbergen. Ama Casa ligt op 10 minuten rijden van de Canopy Tours en in de omgeving van de accommodatie kun je ook mooi wandelen. Ama Casa is geschikt voor koppels (met grotere kinderen vanaf 12 jaar).

hiken drakensberg
huisje drakensbergen bubbelbad

Ama Casa heeft hele mooie cottages, allemaal voorzien van een buiten bubbelbad! Chille!

Meer lezen over Drakensbergen? Lees dan dit blog.

Heb je nog vragen over het ziplinen? Stel ze gerust hieronder. Ik help je graag.

Have fun en reis je vrij ,
Evy

Foutje gezien, of heb jij actuelere informatie? Mail mij, ik ben je dankbaar. Dit artikel bevat affiliate links. Je leest er meer over in de disclaimer.

Dit blog is in februari 2024 geupdate.
reisblogger evy van kan

Evy van Kan

In India heb ik de eerste keer de ultieme vrijheid van backpacken mogen ervaren! Sindsdien wil ik niet meer anders. Voor elke reis kies ik mijn eigen bestemmingen, route en hotels. Deze tips deel ik graag met jou, hier op Reisjevrij.nl. Have fun!

Meer over Evy van Kan

Ervaringen & Vragen

Stel je vragen, of deel jouw tips en ervaring hier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *