Hero background

Hero background

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Zuid-Afrika is een plek waar iedereen minstens één keer in zijn of haar leven naartoe zou moeten reizen. Van mooie stranden, dieren in het wild spotten, heerlijk eten en drinken, prachtig weer, booming steden en adembenemende natuur waar je ook gaat! Ja, Zuid-Afrika is echt een top vakantiebestemming voor hoog op jouw bucketlist. Mijn nummer 1 roadtrip bestemming!

Zuid-Afrika is een geweldig land om zelfstandig rond te reizen met auto, maar is ook geliefd bij backpackers die reizen met een kleiner budget. Door je goed voor te bereiden op je reis kun je er het meeste uithalen! Daar helpen wij graag bij. Lees hier al onze tips over reizen en roadtrippen door en naar Zuid-Afrika.

Vergeet niet een goede verrekijker mee te nemen. Geweldig tijdens de safari’s!

Handig om te weten

Kies een bestemming

Onze eigen roadtrips door Zuid-Afrika

Meerdere reisbloggers maakten een roadtrip door Zuid-Afrika, onze laatste reis was in 2023. Bekijk hier onze complete reisroutes en begin met het plannen van je eigen rondreis! Welke route spreekt jou aan?

Zuid-Afrika reisblogs en tips

Roadtrip Zuid-Afrika

Het land van de avontuurlijke safari’s, de Big 5, een prachtige kustlijn en heerlijk eten. Je zult ongetwijfeld een onvergetelijke roadtrip maken wanneer je door Zuid-Afrika reist. Zuid-Afrika is een land waar je altijd naar toe kan. De seizoenen zijn tegenovergesteld aan die van ons. Als het bij ons winter is, is het in Zuid-Afrika zomer. De Afrikaanse winter van juni tot augustus is droog en mild, ideaal om dieren te spotten!

Is het veilig?

Een vraag die ik vaak krijg, is of Zuid-Afrika wel veilig vakantieland is. Hierop antwoord ik altijd dat ik me nooit onveilig gevoeld heb, maar dat ik wel op mijn hoede was. Loop niet rond met te veel bling-bling, sluit altijd je auto af en ga ’s avonds laat niet pinnen, zijn enkele tips. Gebruik je gezonde verstand en geniet vooral van al het moois dat dit land en de mensen te bieden hebben! Wij waren voor het laatst in 2023 in Zuid-Afrika en maakten toen ook een zelfstandige roadtrip.

Hoe kun je het beste reizen?

Zuid-Afrika is het perfecte land voor een zelfstandige autorondreis (ook wel self-drive genoemd). De wegen zijn goed en het links rijden heb je binnen no-time onder de knie, althans dat is onze ervaring.

Zelf geven wij dus 100% de voorkeur aan zelfstandig reizen met een eigen goedkoop een databundel aan via de App Airalo!

Wildlife safari’s

Naast de prachtige natuur en booming steden, bezoek je Zuid-Afrika natuurlijk om wildlife te spotten. Zuid-Afrika heeft meerdere wildlife parken, waaronder het bekende Krugerpark. Naast het Krugerpark hebben wij ook het Hluhluwe iMfolozi, Addo Elephant Park en Pilanesberg bezocht. Eén ding is zeker: van safari’s krijg je geen genoeg.

Leuke buurlanden om door te roadtrippen

Een rondreis door Zuid-Afrika kan perfect gecombineerd worden met enkele interessante buurlanden. Veel voorkomend is een reis door Zuid-Afrika, Swaziland (nu eSwatini) en Lesotho. Andere interessante buurlanden zijn Mozambique (strand), Namibië, Botswana en Zimbabwe.