Hero background

Hero background

Zuid-Korea

Zuid-Korea

Ben je op zoek naar een prachtige ervaring in het Verre-Oosten? Eentje met K-Pop, een geweldig uitgaansleven met karaoke bars, oude tempels, prachtige natuur en een keuken die bestaat uit Koreaanse barbecue, met de beste vis en Soju wijn? Ga dan naar Zuid-Korea! Ook het land waar de bekende merken zoals Samsung, LG, Kia en Hyundai vandaan komen.

Het land is bovendien zeer goed georganiseerd, schoon en veilig. Wat het een geschikte bestemming maakt voor zowel backpackers, koppels maar ook gezinsvakanties. Het land is ook beroemd om zijn complexe relatie met buurland Noord-Korea, waar langs de beroemde gedemilitariseerde zone loopt.

Zuid-Korea is een relatief duur land in Azië, maar ook in dit land kun je budget reizen, dus backpackers, sla deze zeker niet over!

Handig om te weten

  • Beste reisperiode: maart t/m mei en september t/m november
  • In Zuid-Korea betalen ze met de Zuid-Koreaanse Won, €1 ≈ 1450 ₩

  • Reisvaccinaties en muggenwering aanbevolen.

  • Geen visum nodig voor korte vakanties.

  • Je hebt geen aparte reisstekker nodig.

  • Ongeveer 11u vliegen. Een retourvlucht vanaf €850

  • Internationaal rijbewijs model 1949 is noodzakelijk.

  • Boek hotels in het hoogseizoen van te voren.

Alle reisblogs en tips

Reizen door Zuid-Korea

Zuid-Korea bezoeken is een geweldige ervaring die je niet snel zult vergeten. Nederlanders opgelet, het land is veel meer dan de complexe relatie met buurland Noord-Korea. Het land heeft namelijk een geweldig uitgaansleven in de grote steden. Het is een zeer modern land, en technologisch een leidende speler in de wereld met merken als Samsung, LG, Hyundai en Kia. Maar herbergt ook oude cultuur in haar prachtige paleizen. Ook zijn Zuid-Koreanen erg leuke en open mensen om mee te reizen. Als je dit land helemaal wilt ontdekken, trek hier dan zo’n 2,5 week voor uit.

Bekijk hier het actuele reisadvies van Korea.

Hoe reis je door Zuid-Korea?

Het openbaar vervoer in dit land is zeer goed georganiseerd, efficiënt en stipt. Je reist makkelijk met de bus of trein naar je volgende bestemming. Ook een auto huren of het gebruiken van taxi’s zijn niet heel duur.

De bussen zijn het populairste vervoersmiddel voor reizigers om te reizen tussen steden. Het is wel aan te raden om van tevoren een reisroute te plannen en je tickets tijdig te boeken, vooral als je tijdens de piekperiodes op de dag wilt reizen.

Zuid-Korea deelt vanuit veiligheidsoverwegingen beperkt data met Google maps, enkel OV-routes. Download daarom voor vertrek even de app: ‘Naver’ op je smartphone om ook wandel- en autoroutes te hebben.

Bezoek een wereldstad

Zuid-Korea heeft met haar hoofdstad Seoul een bruisende en aantrekkelijke metropool. De stad is zeer modern, maar herbergt ook de oude Koreaanse cultuur met prachtige paleizen en heeft een fantastisch uitgaansleven. Voor velen is de stad ook de eerste kennismaking met het land. Lees hier meer over de hoogtepunten voor een bezoek aan deze Aziatische metropool.

Beste reistijd

De beste reistijd voor Zuid-Korea hangt af van de activiteiten die je van plan bent te gaan doen en de regio’s die je wilt bezoeken. Over het algemeen kun je het land het hele jaar door bezoeken, maar het klimaat en de temperaturen variëren wel met de seizoenen.

Populair is de lente periode van (maart tot mei), vanwege de beroemde kersenbloesems die in deze periode in bloei staan. De daaropvolgende zomer (juni tot augustus) kenmerkt zich door hoge temperaturen (25-30 graden) maar ook meer neerslag. Vooral in juli is de kans op regenbuien groot. In de herfst, van september tot november, is het nog steeds aangenaam warm en niet onbelangrijk; zonnig en droog.

De winterperiode die loopt van december tot februari, zou ik afraden. Het kan namelijk het erg koud zijn in sommige delen van het land. Tenzij je natuurlijk ook voor de wintersport naar dit land gaat. Herinner je je de winterspelen van 2018 in Pyeongchang nog? En overtuigd? Lees dan snel onze blogs over de dit prachtige land.