Hero background

Hero background

Zweden

Zweden

Zweden is een van de Scandinavische landen. Scandinavie is vaak niet een van de eerste bestemmingen waar je aan denkt. Zweden is echter het land van Abba, Ikea en het heeft nog veel meer te bieden. Het land heeft echter heel veel meer te bieden, zeker als je van rust en natuur houdt. Bovendien is het Zweden het land van Fika, een koffiepauze met een zoet broodje waarin je even rust neemt en samen met anderen geniet van het moment.

Wil je eerst even kennismaken met Zweden, maak dan een citytrip naar Stockholm. Tips hiervoor vind je in de blog over Stockholm.

Handig om te weten

Reisroutes en roadtrips

Alle reisblogs en tips

Reizen naar Zweden

Zweden is het grootste land van Scandinavie, maar het heeft een van de laagste bevolkingsdichtheden in Europa. Hou er dus rekening mee dat er grote delen in het land zijn waar je niet veel mensen zult tegenkomen. Het is dus ook het perfecte land als je houdt ongerepte natuur, bossen (de helft van het land is bedekt met bossen) en duizenden meren dan ben je in Zweden aan het juiste adres. Bovendien mag je in Zweden overal wildkamperen en je kunt bijvoorbeeld ook een rondreis per kano maken. Dus ook de perfecte bestemming als je van avontuur houdt. Ben je op zoek naar leuke steden, dan is Stockholm een echte aanrader!

Wat is de beste reistijd?

De beste reistijd is mei t/m september. De zomers in Zweden zijn zacht met aangename temperaturen, rond de 20 graden. Dit is het perfect om het land te verkennen en voor actieve activiteiten zoals wandelen of kanoen. In deze periode kun je genieten van lange dagen. Op 21 juni vieren de Zweden midzomernacht, dit is ook erg leuk om mee te maken.

Zweden is ook een sfeervolle winter bestemming. Als je in november of december reist, dan kun je ook genieten van de gezellige kerstsfeer, vooral in de steden. Met een beetje geluk ligt er ook nog sneeuw, en kom je helemaal in de kerststemming. Hou er wel rekening mee dat de dagen in de winter erg kort zijn, en dat de zon om 15.00 uur al onder gaat.

Hoe kun je het beste reizen?

Zweden is een prima land om zelfstandig te bereizen. Houd er rekening mee dat de Zweden een groot land is dus dat de afstand tussen verschillende plekken relatief groot is. Wij hebben tot nu toe alleen een citytrip naar Stockholm gemaakt. Als je vanuit Stockholm verder wil reizen is het handig om een auto te huren. Je kunt ook vanuit Nederland naar Zweden rijden, dan ben je zeker 10 uur onderweg (naar Malmö). Je moet dan wel gebruik maken van de veerboot of van de brug, en dit zijn tolwegen.

Zelf geven wij wel 100% de voorkeur aan zelfstandig reizen met een eigen auto of huurauto! Dat geeft je zoveel vrijheid. Het voordeel is dat het niet heel druk is in Zweden, dus er zijn grote delen waar je niet veel verkeer zult tegenkomen. In de steden kun je gebruik maken van de fiets.

Interessante buurlanden voor een roadtrip Europa

Zweden grenst aan Denemarken via de Öresund brug (ook wel bekend van de serie “The Brigde”) en het grenst aan Finland en Noorwegen. Mocht je veel tijd hebben, dan is het gaaf om ook deze landen te bezoeken. Dat is prima te doen met de auto, maar je kunt bijvoorbeeld ook met de trein reizen tussen Kopenhagen en Stockholm en Oslo en Stockholm.