Hero background

Hero background

Zwitserland

Zwitserland

Reizen door Zwitserland is een feestje! De mooie bergpassen, kronkelige wegen, veel groen, diepblauwe meren en toffe steden maken Zwitserland een prachtig vakantieland. Bergsporters en wintersporters kunnen hier hun hart ophalen, maar ook natuurliefhebbers komen hier zeker aan hun trekken. Zwitserland ligt midden in het mooie berglandschap van de Alpen dus activiteiten als klimmen, hiken, mountainbiken en skiën behoren hier zeker tot de mogelijkheden. Geniet al wandelend of fietsend van blauwe bergmeren, gletsjers, watervallen en groene valleien.

Handig om te weten

Onze reisroutes

Alle reisblogs en tips

Reizen naar Zwitserland

Zwitserland staat bekend om het mooie berglandschap. En ook om het feit dat Zwitserland aardig prijzig is. En ja, dat klopt. Maar het is zonde om Zwitserland daarom niet te bezoeken. Er zijn diverse tips om je vakantie leuk en betaalbaar te houden. Zo is het slim om vooraf je planning uit te stippelen; wat wordt je route en waar ga je overnachten? Hoe langer je in Zwitserland blijft, hoe duurder het wordt. Focus je dus alleen op de plekken die je echt wil zien, ook qua excursies. Tank voor de grens en pin in één keer een groot bedrag, zo bespaar je extra kosten. Maar bovenal; geniet van al het moois! Veelal is de natuur gratis te bezichtigen en van al dat moois kun je in Zwitserland heeeeel goed genieten!

Citytrips

Zwitserland heeft ook diverse steden die perfect zijn voor een stedentrip. Bezoek bijvoorbeeld het leuke Kandersteg en nabijgelegen Lauterbrunnen of plan een bezoek aan het hippe Zurich. Ook Berg, Lausanne en Bazel zijn leuke steden! Of wat dacht je van Italiaanse sferen proeven in het mooie Lugano? Kortom, keus genoeg!

Hoe kun je het beste reizen?

Zelf geven wij 100% de voorkeur aan zelfstandig reizen met een eigen auto of huurauto! Dat geeft je zoveel vrijheid. Heb je geen (internationaal) rijbewijs, dan kun je er ook voor kiezen om een groepsrondreis te maken of gebruik te maken van het openbaar vervoer. Dat is prima geregeld in Zwitserland.

Interessante buurlanden voor een roadtrip Europa

Maak Zwitserland onderdeel van een roadtrip door Europa. Zwitserland heeft een aantal interessante buurlanden. Het land grenst aan Italië, Frankrijk, Oostenrijk en Duitsland. Ga je met je eigen auto op vakantie? Dan is een combi met Oostenrijk en/of Italië écht een aanrader.